19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ηχηρή παρέμβαση Κομισιόν υπέρ Γεωργίου και ΕΛΣΤΑΤ

Ημερομηνία:

Σε ηχηρή παρέμβαση της ΕΕ υπέρ του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου προχώρησε σήμερα η  Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριάν Τίσεν.

Η κα. Τσισέν ξεκαθάρισε η ΕΛΣΤΑΤ μετέφερε σωστά και αξιόπιστα τα δεδομένα για την ελληνική οικονομία στην Ευρωπαϊκή EUROSTAT την περίοδο από το 2010 έως το 2015, ενώ κάνοντας ένα βήμα παραπάνω κάλεσε τις ελληνικές αρχές να προστατεύσουν τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ.

Η Βελγίδα Επίτροπος αναφερόμενη στα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με τη δικαστική υπόθεση του πρώην Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ την περίοδο 2010-2015 και την ποιότητα των επίσημων στατιστικών είπε πως «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω οποιαδήποτε απορία και να μεταφέρω την άποψη της Επιτροπής, που είναι υπεύθυνη για την EUROSTAT, πως τα δεδομένα του χρέους του Ελληνικού χρέους (που λάβαμε) για την περίοδο 2010-2015, είναι πλήρως αξιόπιστα και αναφέρθηκαν με ακρίβεια στη EUROSTAT, σε αντίθεση με τις προηγούμενες περιόδους».

Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί εστειλαν επιστολή στον Τσακαλώτο για το θέμα

Κομισιόν: Απόλυτα ακριβή τα στοιχεία για το ελληνικό έλλειμμα της περιόδου 2010-2015

Παρέμβαση υπέρ της ΕΛΣΤΑΤ έκανε η Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριάν Τίσεν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ξεκαθαρίζοντας όπως είπε πως η ΕΛΣΤΑΤ μετέφερε σωστά και αξιόπιστα τα δεδομένα για την ελληνική οικονομία στην Ευρωπαική EUROSTAT την περίοδο 2010-2015.

Η Επίτροπος συνέχισε πως «η Επιτροπή δεν εμπλέκεται στα εσωτερικά νομικά ζητήματα κρατών μελών, αλλά θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για δηλώσεις στα ΜΜΕ για την υπόθεση (της ΕΛΣΤΑΤ) που φαίνονται να μην δέχονται την εγκυρότητα των δημοσιονομικών στοιχείων, στα οποία βασίστηκε η δημοσιονομική υποστήριξη (της Ελλάδας).»

Η Μαριάν Τίσεν τόνισε πως οι ισχυρισμοί αυτοί μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλη ζημιά στην αξιοπιστία των Ελληνικών στατιστικών και συμπλήρωσε λέγοντας πως «η θέση μας είναι ξεκάθαρη, καλούμε τις ελληνικές Αρχές να κινητοποιηθούν και να αμφισβητήσουν δημοσίως τις υπόνοιες για παραποίηση των στατιστικών 2010 – 2015 και να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από τέτοιες κατηγορίες.»

Για την υπόθεση, όπως ανακοινώθηκε εστάλη επιστολή με τις υπογραφές του αντιπροέδρου της ΕΕ Βάλντις Ντομπρόβσκις, του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και της επιτρόπου Απασχόλησης Μαριάν Τίσεν στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκλήρωση του πρώτου Φωτοβολταϊκού 500kW της Παγκρήτιας Ενεργειακής Κοινότητας από την ΑΕΝΑΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου Φωτοβολταϊκού Πάρκου 500kW της...

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...