16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Η «ΟΜΟΝΟΙΑ» στο 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων

Ημερομηνία:

Στη μακρινή Φλώρινα ταξίδεψε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», Θ. Τσόντος, μετά από επίσημη πρόσκληση των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, για να απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών του 11ου Παγκόσμιου Συνεδρίου, που πραγματοποίησαν το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013.Το τριήμερο συνέδριο το οποίο πραγματοποιείται κάθε τέσσερα έτη εντάχθηκε στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, που διεξήχθηκαν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και του Δήμου Φλώρινας.

Ο κ. Τσόντος στο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων, τη συμβολή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Μακεδονικό ζήτημα, η οποία την εποχή εκείνη είχε μετατραπεί σε στρατόπεδο προετοιμασίας μαχητών, έτοιμων να πολεμήσουν και να παίξουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα, σε ένα εθνικό σκοπό: Την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Αναφέρθηκε δε στην ιδιόχειρη επιστολή του καπετάν Βάρδα, που διασώζεται και φυλάσσεται μέχρι σήμερα στο ιστορικό αρχείο του σωματείου, με την οποία ευχαριστεί την Αδελφότητα, για την ηθική και υλική προσφορά της στο Μακεδονικό αγώνα. Τέλος σαν εκπρόσωπος της οικογένειας των «Τσόντων» ο Πρόεδρος, εξέφρασε την περηφάνια του και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση όλων των Κρητικών του Πειραιά, στην χωρίς εκπτώσεις διεκδίκηση των δικαιωμάτων του Μακεδονικού Ελληνισμού. Ο κ. Τσόντος συνοδευόμενος από τον Κοσμήτορα του σωματείου Γ. Κυπριωτάκη, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους πολιτιστικών Μακεδονικών Συλλόγων της Ελλάδος και του εξωτερικού και να ανταλλάξει απόψεις για τους καλύτερους δυνατούς τρόπους διαφύλαξης της ενότητας και της εθνικής ταυτότητας.

 Ντουντουνάκη Αντωνία-Μαρία

Γ. Γραμματέας

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...