23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η Άγκυρα επαναφέρει την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών

Ημερομηνία:

Η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα μέσω ανάρτησής της επαναφέρει στο προσκήνιο την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην γείτονα χώρα για την ανατροπή του Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook τα εξής:

«Περιμένουμε εδώ και τέσσερα χρόνια για την έκδοση των οχτώ πρώην αξιωματικών (και άλλων) που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν».

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2017 ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην προχωρήσει στην έκδοση των «8» απορρίπτοντας τα αιτήματα των τουρκικών Αρχών για έκδοση των στρατιωτικών και έκανε δεκτά τα αιτήματα των τελευταίων για αναίρεση των αποφάσεων του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που είχαν ταχθεί υπέρ της έκδοσής τους στην Τουρκία.

Γεννηματά: Ο κ. Μητσοτάκης αποκλειστικά υπεύθυνος απέναντι στον λαό για τα εθνικά θέματα

Η Φώφη Γεννηματά επέκρινε έντονα την κυβέρνηση για την προκλητικότητα της Τουρκίας και απέδωσε την πλήρη ευθύνη για τη στάση της ελληνικής πλευράς προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίο καταλόγισε μυστική διπλωματία.

Με αφορμή και τη νέα πρόκληση της Τουρκίας, με την απαίτηση για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά ανέφερε: «Έχω επανειλημμένα τονίσει ότι κανείς δεν έχει δώσει λευκή επιταγή στον κ. Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα. Εξακολουθεί να αρνείται τον διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς και την ώρα που καθημερινά κλιμακώνονται με ενέργειες οι προκλήσεις της Τουρκίας, αποκαλύπτεται ότι επιδίδεται σε μυστική διπλωματία. Αναλαμβάνει αποκλειστικά την ευθύνη του απέναντι στον ελληνικό λαό».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...