23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η Ένωση Γερμανών Αλεξιπτωτιστών κατέβασε το κείμενο της ομιλίας στα Φλώρια που κατηγορούσε οσους αντιστάθηκαν για την καταστροφή της Καντάνου

Ημερομηνία:

Πριν λίγες εβδομάδες η Κρήτη και ολη η Ελλάδα ξεσηκώθηκε απο την πρόκληση της Ένωσης Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών η οποία ήθελε να τιμήσει τους γενναίους ναζί αλεξιπτωτιστές για το επιτευγμά τους να κατακτήσουν την Κρήτη. Μετά τις αντιδράσεις, το σχετικό κειμενο – κάλεσμα εξαφανίστηκε και τελικώς και η εκδηλωση που είχαν προγραμματίσει ματαιώθηκε.

Όμως στη θέση της θα έρθουν άλλοι.

Η Ενωση Γερμανών Αλεξιπτωτιστών και αλλες ομάδες βετεράνων εδω και χρονια πραγματοποιούν τελετές μνήμης και τιμής των στρατιωτών των ναζί με αναθεωρητικές και προκλητικές θέσεις σε σχέση με τη Μάχη της Κρήτης, δίχως να αντιδρούν οι επίσημες αρχές. Πριν λίγες ημέρες αποκαλύψαμε το κειμενο ομιλίας που δόθηκε στο ναζιστικό μνημείο στα Φλώρια, στα 75 χρονια από τη Μάχη της Κρήτης, το οποίο είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία, οχι όμως στην Ελλάδα και στην Κρήτη.

Ο ομιλητής αντιστράτηγος ε.α. των ορεινών καταδρομών Ράινερ Γιούνγκ δεν έμεινε στους ύμνους για τη γενναιοτητα των ναζί αλλά προχώρησε και στην αποτύπωση μίας αναθεωρητικής, φιλοναζιστικής οπτικής της ιστοριας της Μάχης της Κρήτης, σύμφωνα με την οποία, οι Κρητικοί αντιστάθηκαν επειδή τους ξεσήκωσαν οι Βρετανοί “οδηγώντας τους σε πράξεις που σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτονται από το δίκαιο του πολέμου”.

Για να σημειώσει ότι:

“Ως αποτέλεσμα της ύπουλης επίθεσης, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 39 σύντροφοι στις 3 Ιουνίου 1941 καταστράφηκε η Κάντανος ολοσχερώς και σκοτώθηκαν μερικοί άντρες”.

Με άλλα λόγια, η κατστροφή της Καντάνου προκλήθηκε λόγω των παράνομων ενεργειών αυτών που αντιστάθηκαν που προχώρησαν σε πράξεις πέρα απο το δικαιο του πολέμου.

Για τις συγκεκριμένες φιλοναζιστικές εκδηλώσεις έχει ασχοληθεί και η Γερμανικη Βουλη καταδικάζοντάς τις και σημειώνοντας ότι ο σύλλογος ο οποιος της διοργανωνει “δε λαμβάνει πολύ στα σοβαρά την πίστη σε μια ελεύθερη δημοκρατική λειτουργία”.

Σήμερα διαπιστωσαμε ότι η σελίδα στην οποια ηταν ανεβασμένη ολόκληρη η ομιλία και ρεπορταζ από την εκδήλωση στο ναζιστικο μνημείο στα Φλώρια τον Μαη του 2016 για τα 75 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης πλέον δεν υπάρχει. Ευτυχώς, είχαμε προνοήσει και ειχαμε κρατήσει screenshots της σελίδας με την ομιλία.

Η σελίδα με την ομιλία που έχει …εξαφανιστεί
Πώς ήταν η σελίδα με την ομιλία του Αντιστράτηγου ε.α. R. Jung

Στη φωτογραφία, από την εκδήλωση των βετεράνων ναζί στα Φλώρια το 2016. Αριστερά βλέπουμε τον Rehm, γνωστος ως “Kreta-Rehm“, επειδή “είχε κάνει σκοπο της ζωής του τη διατήρηση του ναζιστικού μνημείου στην Κρήτη”. Αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ Καντάνου και Γερμανικών Ενώσεων. Όπως ενημερώνουν οι συντροφοί του, αποτελουσε ένα προσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στην Κάντανο, παρά τις φιλοναζιστικές θέσεις του για τη Μάχη της Κρήτης. Οι υπόλοιποι είναι από ένα τμήμα των ορεινών καταδρομών, της “Ένωσης Γερμανών Ορεινών Μηχανικών». Είναι το τμήμα που πηγαίνει μπροστά και πριν τους άλλους για να εξερευνήσει το πεδίο για νάρκες και άλλα.

H ομιλία του Ρ.Γιούνγκ η οποια μετά από τα δημοσιεύματά μας κατέβηκε απο τη σελίδα είναι η εξής:

“Ως αποτέλεσμα της ύπουλης επίθεσης, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 39 σύντροφοι στις 3 Ιουνίου 1941 καταστράφηκε η Κάντανος ολοσχερώς και σκοτώθηκαν μερικοί άντρες. Αυτούς τους νεκρούς μας του θυμίζει το απέναντι μνημείο που συμβολίζει επίσης το πνεύμα της ελευθερίας και της αντίστασης του κρητικού λαού που είχαν υποτιμηθεί εγκληματικά από τη γερμανική πλευρά.

Την Κυριακή στο Μάλεμε θα επιθυμούσα να είχε μιλήσει ένας υψηλός εκπρόσωπος της κυβέρνησής μας, για τη διπλή κατάχρηση, δηλαδή τη κατάχρηση της έννοιας της στρατιωτικής αρετής και των εξαιρετικών στρατιωτικών επιτευγμάτων όλων των νέων ανδρών – των συντρόφων μας – στον οποίων τους τάφους σταθήκαμε την Κυριακή, καθώς και για την κατάχρηση της βούλησης για ελευθερία των Κρητικών από τους Βρετανούς που ξεσήκωσαν τους λεγόμενους „unrecruited civilians“, δηλαδή τους άτακτους και τους οδήγησαν σε πράξεις που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται από το δίκαιο του πολέμου.

"google ad"

Πριν καταθέσω το στεφάνι για την “Ένωση των Γερμανών Ορεινών Μηχανικών» σ΄αυτό το μνημείο που συνδέει το Εντελβάις με τον πολεμικό αετό (τους ορεινούς καταδρομείς με την πολεμική αεροπορία) θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους, τι έκανε δυνατή τη νίκη στην Κρήτη:

Ήταν τα εξαιρετικά επιτεύγματα όλων των Γερμανών στρατιωτών διαφόρων ταγμάτων του πεζικού στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. Όμως και οι σύντροφοι της Πολεμικής Αεροπορίας απέδειξαν τις υποδειγματικές αρετές τους:

  • επιχειρησιακή ετοιμότητα και πολεμική ικανότητα,
  • αντοχή και προσωπική πρωτοβουλία,
  • αποφασιστικότητα και τέλος
  • γενναιότητα και τόλμη.
  • Διατηρούμε και τιμούμε τη μνήμη αυτών των αντρών.”

Η «Ένωση Ορεινών Καταδρομών Άνω Φραγγονίας» μαζί με την «Ένωση Γερμανών Αλεξιπτωτιστών» επισκέπτονται πάνω από 25 χρόνια την Κρήτη και ιδιαίτερα την Κάνδανο και τα Φλώρια όπου πραγματοποιούν εκδήλωση σε καλοσυντηρημένο ναζιστικό μνημείο με την επιγραφή “Έπεσαν για τη Μεγάλη Γερμανία”.

Την «Ένωση Γερμανών Αλεξιπτωτιστών» ίδρυσε το 1951 ο Kurt Student καιήταν πρόεδρος της μεταξύ 1952 και 1954.

Ποιος ήταν ο Κουρτ Στούντεντ, για όσους έχουν ξεχάσει;

Είναι ο πτέραρχος, δημιουργός της μεραρχίας αλεξιπτωτιστών και διοικητής του 11ου Αεροπορικού Σώματος ο οποίος έκανε την πρόταση για εισβολή από αέρος στην Κρήτη στον αρχηγό της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας, Χέρμαν Γκαίρινγκ. Είναι επίσης ο ενορχηστρωτής της Σφαγής στο Κοντομαρι με την εκτέλεση των χωρικών ως αντίποινα για την αντίσταση στους ναζί.

Είναι επίσης ο άνθρωπος που έδωσε τη διαταγή για την καταστροφή της Καντάνου, ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τις Δυνάμεις του Άξονα κατά τη διάρκεια της κατοχής της Κρήτης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σημειώνουμε ότι μέχρι το 1988 προέδρευαν στην Ένωση πρώην στρατιωτικοί της Βέρμαχτ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...