19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων καλεί τους γιατρούς να συνδράμουν την πρωτοβουλία του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου για τους πρόσφυγες

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων:

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων εκφράζει αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες που καταφτάνουν στη χώρα μας. Είναι τα τραγικά θύματα ενός ανελέητου ιμπεριαλιστικού πολέμου που λαμβάνει χώρα εδώ και δεκαετίες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και αλλού, με μόνα θύματα τους λαούς που βιώνουν έναν διπλό διωγμό από ξένους κατακτητές και ντόπια τυραννικά καθεστώτα και παραστρατιωτικές ομάδες.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά από την ιστορία του για το τι σημαίνει στρατιωτική επέμβαση, κατοχή, ολοκληρωτικό καθεστώς, προσφυγιά και μετανάστευση. Σε μια εποχή που οι πολιτικές των μνημονίων οδηγούν στην ανεργία, την φτώχεια, την εξαθλίωση, την απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας, την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η θέση της εργαζόμενης πλειοψηφίας δεν μπορεί παρά να είναι στο πλευρό «των κολασμένων της γής», κόντρα στην ξενοφοβική και ρατσιστική πολιτική της «Ευρώπης-φρούριο», τους φράχτες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε τους συναδέλφους γιατρούς του νοσοκομείου να συνδράμουν την πρωτοβουλία του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Χανίων για αποστολή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και εθελοντών στα νησιά υποδοχής των χιλιάδων προσφύγων.

Επιπλέον ζητάμε από την διοίκηση του νοσοκομείου να χορηγήσει ειδική άδεια στους συμμετέχοντες στην αποστολή και, ειδικά για τους ειδικευόμενους γιατρούς, να προσμετρηθεί το χρονικό διάστημα της απουσίας στον χρόνο εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...