24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων σχετικά με παραλείψεις που πρέπει να επιλυθούν γιαα την ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων

Ημερομηνία:

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων, μετά την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των Λυκείων της χώρας, θα θέλαμε να επισημάνουμε συγκεκριμένες παραλείψεις και προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα, ώστε να διασφαλίσουν την ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων και την προφύλαξη όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας έναντι του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να γίνει:

Διεύρυνση του ηλικιακού ορίου (16-18 ετών) που υπάρχει για την προμήθεια των self-test, από το 15ο έτος ηλικίας, ώστε να καλύπτει όλους τους μαθητές των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αντίστοιχη διεύρυνση και για τους μαθητές άνω των 18 ετών, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και πρόβλεψη για το μεγάλο εύρος ηλικίας ενήλικων μαθητών που φοιτούν σε Εσπερινά Λύκεια και ΕΠΑΛ.

Πρόβλεψη για την υποχρεωτική προμήθεια των self-test, από το πάσης φύσεως βοηθητικό προσωπικό, (καθαρίστριες, εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, εργαζόμενοι σε κυλικεία κλπ), που απασχολείται στις σχολικές μονάδες με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

Ρύθμιση ώστε να δοθεί προτεραιότητα για εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στο ως άνω βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων.

Άμεση πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων δειγματοληπτικών τεστ, τουλάχιστον ανά εβδομάδα, σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Αυξημένη κρατική χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών των Δήμων για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κλπ.).

Εξασφάλιση ικανού αριθμού καθαριστριών για όλες τις σχολικές μονάδες, ώστε κάθε σχολική μονάδα να έχει τη δική του καθαρίστρια ή καθαρίστριες που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν με επάρκεια στις αυξημένες απαιτήσεις καθαριότητας και υγιεινής στα σχολεία.

Ενίσχυση των δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που όλη τη φετινή σχολική χρονιά παρέμειναν ανοιχτές χωρίς την απαιτούμενη επιπρόσθετη στήριξη.

Θεωρούμε ότι τα παραπάνω μέτρα είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστούν τόσο στα Λύκεια της χώρας, όσο και στις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης μόλις αυτές επαναλειτουργήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να γίνει με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο για όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς-βοηθητικό προσωπικό και γονείς.

Πιστεύουμε ότι κατανοήσετε την αναγκαιότητα επίλυσης των προβλημάτων που σας εκθέσαμε και θα μεριμνήσετε για την άμεση επίλυσή τους.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...