16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας ενάντια στον Αδ. Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του ενάντια στην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη

Ημερομηνία:

Βολές σε βάρος του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, μετά τα όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης στη βουλή, «στοχεύοντας» την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε χαρακτηρίσει πολιτικό πρόσωπο την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, με την ένωση εισαγγελέων να αντιδρά, κάνοντας λόγο για αυθαίρετες τοποθετήσεις που δηλώνουν άγνοια.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων έχει ως εξής:

«Η χρησιμοποίηση της δικαιοσύνης και των λειτουργών της ως πολιτικής διελκυστίνδας στο πεδίο πολιτικών επιδιώξεων, δεν βλάπτει μόνο τους δημοκρατικούς θεσμούς αλλά και εκείνους που μετέρχονται τις μεθόδους αυτές, διότι έτσι επιδεικνύουν τουλάχιστον άγνοια αν όχι ασέβεια στη συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της διάκρισης των λειτουργιών.

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας ενώπιον της Βουλής ότι: «Ο κάθε εισαγγελέας διαφθοράς είναι και πολιτικό πρόσωπο….. είναι κυβερνητική επιλογή……» είναι τουλάχιστον αυθαίρετες και οπωσδήποτε δηλώνουν άγνοια:

α) του γεγονότος ότι ο θεσμός της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς εισήχθη από την συγκυβέρνηση το έτος 2013, με στόχο την επιτάχυνση των ερευνών και την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων και

β) του ότι η ανάθεση των καθηκόντων του εκάστοτε εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς πραγματοποιείται, ως το τότε νομοθετικό Σώμα στο οποίο μετείχε και ο νυν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καθόρισε, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου και όχι από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Τέλος επισημαίνουμε, για πολλοστή φορά, ότι όλοι οι εισαγγελικοί λειτουργοί ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να σέβονται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να απέχουν από ενέργειες που δυσχεραίνουν το έργο των δικαστικών λειτουργών»

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...