19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων συγκροτεί Επιτροπή Αγώνα «Εμπορικού Συλλόγου Χανίων» – Τι απαντά ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων γνωστοποίησε την πρόθεσή της να συγκροτήσει Επιτροπή Αγώνα «Εμπορικού Συλλόγου Χανίων». Καλεί μάλιστα σε μαζική σύσκεψη για την οργάνωση-συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα την Τετάρτη 16/1 στις 19:00 στο Επιμελητήριο Χανίων. Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων από την πλευρά του εκφράζει την έκπληξή του για την πρωτοβουλία σύνταξης επιτροπής αγώνα και σημειώνει ότι αν και «έχετε κάθε δικαίωμα να κάνετε αγώνες και να καλείτε κόσμο όχι όμως στο όνομα του Εμπορικού συλλόγου που πλέον δεν εκπροσωπείτε πλειοψηφικά. Η συνάντηση λοιπόν για να το ξεκαθαρίζουμε εκπροσωπεί τον συνδυασμό της αγωνιστικής συνεργασίας και ΟΧΙ τον Εμπορικό σύλλογο Χανίων».

Διαβάστε την ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων και την απάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων:

Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων

Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα για την επιβίωσή μας!!

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Η πρόσφατη (7/1/2019) ερεύνα του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕΕ για την κίνηση των εμπορικών καταστημάτων στην εορταστική περίοδο του 2018 δείχνεισε σχέση με πέρυσι χαμηλότερο εορταστικό τζίρο για τις περισσότερες μικρές εμπορικές επιχειρήσεις ενώ αντίστοιχα αυξημένο τζίρο και κέρδη για τις μεγάλες. Την ίδια στιγμή αποδεικνύει ότι η πλειοψηφία των μικρών εμπόρων κάλυψαν με προσωπική εργασίατα διευρυμένα ωράρια και την Κυριακάτικη εργασία.

Αναδεικνύεται ότι η χαμηλή κίνηση στην πλειοψηφία των μικρών εμπορικών καταστημάτων στα Χανιά δεν ήταν μια τοπική «κακοτοπιά». Είναι σε πανελλαδικό επίπεδο το αποτέλεσμα μιας εφαρμοζόμενης πολιτικής που ενισχύει την λειτουργία των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων σε βάρος των μικρομεσαίων εμπόρων. Αυτό είναι λοιπόν το αποτέλεσμα της λεγόμενης«εξόδου από τα μνημόνια» και της λεγόμενης«ανάπτυξης». Το εκτόπισμα των μικρών εμπόρων από την αγορά ώστε να κάνουμε χώρο για την ακόμα περισσότερη ανάπτυξη των πολυεθνικών.

Η αλλαγή διοίκησης που υπήρξε πριν από 4 μήνες στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων, παρά την πρωτοφανή αύξηση των αγωνιστικών δυνάμεων στις πρόσφατες εκλογές, άφησε τον μικρό έμπορο συνάδελφο της πόλης μας ανοχύρωτο απέναντι στην συνεχιζόμενηεπίθεση. Η σημερινή διοίκηση, όπως προειδοποιούσαμε καθώς οι θέσεις τους ήταν γνωστές, τραβάει έναν άλλο δρόμο. Αυτόν της υποταγής σε αυτή τη πολιτική που οδηγεί στην εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων προσπαθώντας να μεταλλάξει την αγωνιστική ρότα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίωνπου είχε τα τελευταία 3 χρόνια. Δύο παραδείγματα για το παραπάνω:

1) Δεν βρήκαν κουβέντα να πουν για την συνεχιζόμενη προσπάθεια κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Με την «ήξειςαφίξεις» στάση της για τις ανοιχτές Κυριακές («ας ανοίξει όποιος θέλει»), έχει αφήσει τους εμπόρους των Χανίων στο «έρμαιο» των ορέξεων των μεγαλομάγαζων, που ανοίγοντας υποχρεώνουν και τους μικρούς εμπόρους να ανοίξουν.

2) Αντί να βγουν κόντρα στις ορέξεις των μεγαλοξενοδόχωνγια πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και για 32 Κυριακές τον χρόνο ανοιχτά μέσω της επέκτασης της τουριστικής περιόδου, ευθυγραμμίστηκε μαζί τους αρνούμενοι να δεχτούν ψήφισμα που κατέθεσαν οι δυνάμεις της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ενώ για τα παραπάνω υπάρχουν αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων (ανώτερο όργανο του συλλόγου που οφείλει η διοίκηση να δεσμεύεται για την εφαρμογή των αποφάσεών τους) τις καταστρατηγεί, συνειδητά αρνείται να συγκαλέσει νέες Γενικές Συνελεύσεις φοβούμενοι μήπως τα μέλη του συλλόγου τους γυρίσουν την πλάτη. Την ίδια ώρα οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίουκινούνται στα όρια της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς «αποφασίζομεν και διατάζομεν».

Οι δυνάμεις που συσπειρωθήκαμε στο ψηφοδέλτιο της ΑγωνιστικήςΣυνεργασίας Εμπόρων καλούμε όλους τους μικρούς Εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους της πόλης μας να μην αναστείλουν τον αγώνακαι να συνεχίσουμε τους αγώνες που έχουμε δώσει από κοινού τα προηγούμενα χρόνια. Αγώνες που είχαν αποτελέσματα, όπως την μη εφαρμογή του αντιδραστικού πλαισίου και των σχεδιασμών επέκτασης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Να συσπειρωθούμε στην επιτροπή αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων συντονίζοντας την δράση μας μαζί με τους φυσικούς μας συμμάχους, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους υπόλοιπους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνεςπου παλεύουν για την επιβίωσή τους . Γιατί ξέρουμε καλά ότι τα δικά μας συμφέροντα δεν ταυτίζονται με την «δίκαιη» ανάπτυξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε σε μαζική σύσκεψη για την οργάνωση-συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα την Τετάρτη 16/1 στις 19:00 στο Επιμελητήριο Χανίων.

Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

"google ad"

Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε μέσω email ότι ο συνδυασμός της αγωνιστικής συνεργασίας που μειοψήφησε στις τελευταίες εκλογές του Οκτωβρίου 2018 θέλει να συντάξει επιτροπή αγώνα και μάλιστα την ονομάζει «Επιτροπή αγώνα εμπορικού συλλόγου Χανίων»

Δυστυχώς οι συνάδελφοι της Αγωνιστικής συνεργασίας δεν κατάλαβαν τι ακριβώς έγινε στις εκλογές. Δεν κατάλαβαν ότι η πλειοψηφία του Εμπορικού κόσμου καταδίκασε τις κομματικές ταυτότητες και θέσεις της ΠΑΣΕΒΕ που εκπροσωπούν τόσο πιστά εδώ και χρόνια μετατρέποντας τον Εμπορικό μας σύλλογο σε κομματικό φερέφωνο του ΚΚΕ. Δεν διστάζουν πλέον να θέλουν να γίνουν «χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη» εκμεταλλευόμενοι την δεινή οικονομική κατάσταση των συναδέλφων και τάζοντάς τους αγώνες με προσηλυτιστικό χαρακτήρα για το κόμμα τους.

Αγαπητοί συνάδελφοι της Αγωνιστικής συνεργασίας μη ξεγελιέστε: Ο εμπορικός κόσμος δεν μασάει κουτόχορτο. Έδωσε σαφή εντολή στις εκλογές, με αυτή την εντολή εμείς σας διοίκηση πορευόμαστε με σεβασμό στις καταστατικές αξίες του συλλόγου. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες και αποτυπώθηκαν και εγκρίθηκαν με πρωτοφανή πλειοψηφία στο προεκλογικό μας πρόγραμμα.

Και να είμαστε ξεκάθαροι: Και βέβαια έχετε κάθε δικαίωμα να κάνετε αγώνες και να καλείτε κόσμο όχι όμως στο όνομα του Εμπορικού συλλόγου που πλέον δεν εκπροσωπείτε πλειοψηφικά. Η συνάντηση λοιπόν για να το ξεκαθαρίζουμε εκπροσωπεί τον συνδυασμό της αγωνιστικής συνεργασίας και ΟΧΙ τον Εμπορικό σύλλογο Χανίων.

Εμείς συνεχίζουμε δυναμικά την υλοποίηση του προγράμματος μας και προχωράμε μπροστά με σεβασμό στην ιστορία του Συλλόγου.

ΖΩ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ…ΣΤΗΡΙ-ΖΩ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πάνε να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα

Σε μια προσπάθεια να αποδοθούν μερικές έστω ευθύνες στον 22χρονο...

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...