16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Αθηνά Γιαννουλάκη μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25

Ημερομηνία:

Στην πρώτη πανηγυρική τους συνεδρίαση τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 εξέλεξαν με απόλυτη πλειοψηφία συντονιστή τον Κώστα Μπιτσάνη καθώς και τα 11 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που με αλφαβητική σειρά είναι τα εξης: Αλεξάκη Ευαγγελία(Λίτσα), Βασιλακόπουλος Θοδωρής, Βελισσαρίου Σίσσυ, Λουλούδης Ηλίας, Λυμπεράτος Γεράσιμος, Μπαράκας Αθανάσιος, Ντάσκας Κώστας, Σμυρλής Αλέξης, Σόφτση Μαρία, Στράτου Σοφία αλλά και η Χανιώτισσα Αθηνά Γιαννουλάκη, ενώ μετά από κλήρωση στην Πολιτική Γραμματεία μετέχουν επίσης οι Κακαρέτσα Ελένη και Δεληγιάννη Ελένη.

Σε δήλωσή της στην εφημερίδα μας η Αθηνά Γιαννουλάκη είπε:

“Μεγαλη η τιμή προς το πρόσωπο μου, μεγάλη και η ευθύνη. Ευχαριστώ τον Γιάνη Βαρουφάκη και όλους τους συντρόφους-συνοδοιπόρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25!”

Για την ανάδειξη των μελών της Π.Γ. δικαίωμα ψήφου είχαν συνολικά 141 μέλη (ψήφισαν 132 μέλη, δηλαδή συμμετοχή 93,6%).

Ευχαριστώντας τα μέλη της Κ.Ε. για την εμπιστοσύνη και την ευθύνη που του αναθέτουν ως Συντονιστή ο Κώστας Μπιτσάνης έστειλε το μήνυμα της καθημερινής εγρήγορσης ώστε σύντομα το ΜέΡΑ25 να επιτελέσει την αποστολή του μέσα στην Ελληνική κοινωνία και πολιτική σκηνή.

Κλείνοντας τις διήμερες εργασίες της 1ης Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 ο Πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης αφού πρότεινε τα μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας (Γιοόχεν Σούλτ, Κ. Ντάσκας, Ρένα Παπαδοπούλου, Σαράντος Θεοδωρόπουλος, Λίτσα Αλεξάκη και δύο γυναίκες που προέκυψαν από κλήρωση η Δ. Παθιάκη και η Ε. Βουβουλούδα) ευχαρίστησε όλους για την πολύ μεγάλη και σοβαρή δουλειά που έγινε για να φτάσουμε «σήμερα εδώ».

“Το ΜέΡΑ25 δημιουργήθηκε”, τόνισε ο κ.Βαρουφάκης, “για να σηκώσει αυτό το μαύρο πέπλο από τα πρόσωπα των ανθρώπων, να τους πείσει ότι δεν υπάρχει τελική ήττα, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ότι μπορούμε. Μπήκαμε στη Βουλή και το κάνουμε. Αλλά δεν αρκεί. Πρέπει να το πετύχουμε στις γειτονιές, στα σπίτια, στις καρδιές των γνωστών μας, εκεί που άγνωστοί μας παλεύουν να κρατηθούν πάνω από την επιφάνεια ενός βούρκου που τους ρουφά προς τα κάτω. Αυτός είναι, λοιπόν, ο δικός σας ρόλος. Ο ρόλος του κάθε μέλους της Κεντρικής Επιτροπής μας”.

Και κατέληξε λέγοντας:

“Η στρατηγική του Μνημονιακού Τόξου είναι η εργαλειοποίηση της στενοχώριας. Η δική σας στρατηγική πρέπει να είναι ο θρίαμβος της προσωπικής επαφής επί της στενοχώριας. Ο εκδημοκρατισμός του ατομικού χώρου των ηττημένων συνανθρώπων μας. Χωρίς την παραμικρή διάθεση κατήχησης ή νουθέτησής τους. Ναι, έχουμε δρόμο μπροστά μας. Όμως κάθε Μαραθώνιος, κάθε Σπαρτακιάδα, ξεκινά από ένα βήμα. Το βήμα που κάνουμε μπορεί να είναι τέτοιο. Από εσάς τα μέλη της Κ.Ε. και της Π.Γ. εξαρτάται να αδράξατε την μέρα, να κάνετε το ΜέΡΑ25 το εργαλείο που για πρώτη φορά θα εντάξει τον ενεργοποιημένο, αυτοδιοικούμενο Δήμο, τους φτωχούς και τους αδύναμους που είναι η πλειοψηφία, στο επίκεντρο της Δημοκρατίας.

Εκτός από την χρεουδοπαροικία, υπάρχει και η μοναξιά. Ας βγούμε ΟΛΟΙ στην κοινωνία.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...

Handelsblatt για τουριστική σεζόν: Ζητούνται εργαζόμενοι για το ελληνικό οικονομικό θαύμα

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από...