21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

“Η ανακαίνιση προχωράει”: Νέες πόρτες και παράθυρα για το “μαγαζάκι” στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Για όσους έχουν ξεχάσει, υπενθυμίζουμε τα γεγονότα: Τα ξημερώματα της Τρίτης 4 Νοεμβρίου κάποιοι έβαλαν φωτιά σε μίνι μάρκετ στην οδό Γιαμπουδή 12 στο Ηράκλειο. Παρά του ότι στο σημείο έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 11 άνδρες, το μανάβικο κάηκε ολοσχερώς.

Κανείς άνθρωπος δεν τραυματίστηκε, όμως ο ιδιοκτήτης του που είναι ένας φτωχός άνθρωπος, μετανάστης από το Μπαγκλαντές, καταστράφηκε.

Μετά τον εμπρησμό, αρκετοί σκέφθηκαν ότι είναι πιθανό να πρόκειται για ρατσιστική επίθεση αφού στο συγκεκριμένο κατάστημα σύχναζαν κυρίως μετανάστες.

Οι γείτονές του καταστηματάρχη, δεν περίμεναν να βρεθεί μία λύση. Ανέλαβαν αυτοί να βοηθήσουν τον γείτονά τους Αποδεικνύωντας το δημοκρατικό τους φρόνημα με την ενεργή αλληλεγγύη τους. Με πράξεις δηλαδή.

Η σελίδα που ίδρυσαν στο facebook με τίτλο: “Βοηθήστε να σωθεί το μαγαζάκι” έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των πολιτών και μέσα από εκεί ενημερώνουν για τις ενέργειές τους ώστε να ξαναλειτουργήσει το μικρό μανάβικο. Ζητούν βοήθεια απ’ όποιον μπορεί και θέλει να βοηθήσει.

Προχωρά η ανακαίνιση

Και η βοήθεια φτάνει. Όπως γράφουν σχετικά:

 

“Η ανακαίνιση στο μαγαζάκι προχωράει. Μέχρι στιγμής υπάρχουν χορηγίες για τα παράθυρα τις πόρτες και τα παντζούρια, το οποίο είναι πολύ σημαντικό καθώς το κόστος τους είναι μεγάλο. Επίσης υπάρχει χορηγία για την τέντα και τις γυψοσανίδες.”

Και σε σημερινό σημείωμα σημειώνουν:

“Όλα τα παλιά παράθυρα και οι πόρτες έχουν βγει και τα καινούρια θα μπουν σήμερα.”

Πάντως, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, αν και η σημαντική αρχή έχει γίνει, μένουν ακόμα πολλά να γίνουν.

10393567_329844870550887_6134211426918951859_n

Για όσους επιθυμούν να υποστηρίξουν το εγχείρημα για να “σωθεί το μαγαζάκι”, πατήστε εδώ για να επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα στο facebook.

 

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...