21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η ανακύκλωση συναντά τη φιλοζωία μέσα από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Ημερομηνία:

Στην τοποθέτηση πρωτοποριακών συστημάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης με τη ταυτόχρονη παροχή φαγητού και νερού για αδέσποτα και κατοικίδια ζώα, προχωράει ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Ειδικότερα, το επόμενο διάστημα πρόκειται να τοποθετήσει στην πόλη του Ηρακλείου ειδικές ταΐστρες αδέσποτων ζώων, οι οποίες «λειτουργούν» τη στιγμή που ο πολίτης ρίχνει σε αυτές ανακυκλώσιμες φιάλες (πλαστικά μπουκάλια νερού, αναψυκτικού, κουτάκια αλουμινίου και χαρτιού αναψυκτικών – χυμών, γυάλινα μπουκάλια). Οι αυτόματοι αυτοί σταθμοί, έχουν δυο υποδοχές: Η μια υποδοχή είναι για να αδειάζει ο πολίτης το υπόλειμμά νερού που έχει στο μπουκάλι του, το οποίο αποθηκεύεται για να καταλήξει στο ειδικό δοχείο για τα ζώα. Η δεύτερη υποδοχή είναι για να τοποθετούνται οι άδειες φιάλες. Με κάθε φιάλη που τοποθετείται, «αποδεσμεύεται» η ανάλογη ποσότητα ζωοτροφής και νερού στα ειδικά δοχεία στη βάση του σταθμού.

Οι συγκεκριμένες συσκευές ανακύκλωσης και τροφοδοσίας, λειτουργούν με ένα φωτοβολταϊκό πάνελ που είναι τοποθετημένο στην οροφή τους. Στον θάλαμο εσωτερικά, εκτός από τον μηχανισμό λειτουργίας, υπάρχουν διαμορφωμένοι χώροι για την συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων υλικών, την αποθήκευση ζωοτροφής και την υποδοχή υπολειμμάτων νερού των προς ανακύκλωση φιαλών. Στο κάτω μέρος είναι τοποθετημένες δύο ειδικές λεκάνες ζωοτροφής και νερού, οι οποίες είναι ανοιχτές για την εύκολη πρόσβαση των ζώων.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης τόνισε: «Οικολογία και φιλοζωία, ένας συνδυασμός ιδανικός που νομίζω ότι έχει πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης και στην Κρήτη. Ξεκινάμε την προσπάθεια φέρνοντας μέσω του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. στο Ηράκλειο τις πρωτοποριακές αυτές ταΐστρες ζώων που λειτουργούν όπως κάνουμε ανακύκλωση, μια καινοτόμο πρόταση που είναι βέβαιος ότι θα αγκαλιαστεί από τους συμπολίτες μας και θα έχει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Και συνεχίζουμε με ένα «μπουκέτο» έργων, στοχευμένων παρεμβάσεων, ενημερωτικών δράσεων και εκδηλώσεων, με τελικό στόχο την βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του τόπου μας».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...