14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ στα Χανιά για τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τους απλήρωτους εργαζόμενους του ΚΕΚ ΜΑΙΧ

Ημερομηνία:

Η δημοτική αρχή στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων στη συζήτηση για τους απλήρωτους εκπαιδευτές των προγραμμάτων δια βίου μάθησης απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να πληρωθούν.

 Επίσημα δεν ακούσαμε ούτε καν μια δέσμευση ότι στις επόμενες συμβάσεις που θα υπογραφούν, θα προβλέπεται ότι οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται άμεσα.

Η μόνη απάντηση που δόθηκε είναι ότι θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους στα τέλη του Μάη, σχεδόν ένα χρόνο μετά τη λήξη της εργασίας τους.

Μέχρι τότε αυτοί και οι οικογένειές τους μπορούν να φάνε την “κατανόηση” της κυρίας Χατζηδάκη που ανέλαβε να απαντήσει υπερασπιζόμενη τις εν λόγω συμβάσεις για λογαριασμό της προηγούμενης δημοτικής αρχής, η οποία και είναι αποκλειστικά υπεύθυνη  για την υπογραφή τους.

Φτάνει πια η κοροϊδία. Κανείς δεν μπορεί να επικαλείται “τους δύσκολους καιρούς που ζούμε” προκειμένου να δικαιολογήσει τη ροή χρημάτων προς της εκάστοτε εργοδοσία, όταν αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους ή αν καθυστερεί με αυτό τον τρόπο την πληρωμή των δεδουλευμένων.

Κανείς δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους ως μια μικρή Μέρκελ, λέγοντάς τους να πρόσεχαν τι υπογράφουν.

Κανείς δεν μπορεί να εξαναγκάζει σε υπογραφή τέτοιων  δουλεμπορικών συμβάσεων. Δεν υπάρχει ελευθερία επιλογής όταν ζεις με την ανεργία τη φτώχεια και την εργασιακή ανασφάλεια.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να πουλάει “ευαισθησία” όταν συμβάλλει στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση των δομών του Δήμου. Να σημειωθεί ότι τα προγράμματα αυτά αφορούσαν  τα παλιά ΝΕΛΕ που στην πορεία δοθήκαν σε ιδιώτες.

Θεραπεία σε τέτοιου είδους παθογένειες αποτελούν:

  • η διεκδίκηση των διορισμών μόνιμου προσωπικού με σταθερές και πλήρεις εργασιακές σχέσεις τώρα.
  • το σταμάτημα τέτοιου είδους προγραμμάτων, που το μόνο που κάνουν είναι να διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και η αντικατάστασή τους με προγράμματα κατάρτισης, με μοναδικό υπεύθυνο το Δήμο και κανένα ιδιωτικό φορέα, που μοναδικό του σκοπό έχει το κέρδος.

Ως παράταξη η Ανταρσία στα Χανιά θα συνεχίσει να αγωνίζεται τόσο εκτός όσο και εντός δημοτικού συμβουλίου στο πλευρό των εργαζομένων και της εκμεταλλευόμενης πλειοψηφίας και καμιά παραίνεση, νουθεσία, προτροπή ούτε ακόμη και απειλή δεν θα μας κάνει να ανακαλέσουμε τη στάση μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...