24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Η “Ανυπόταχτη Κρήτη” για την αστυνομική βία στις διαδηλώσεις για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο σε Χανιά και Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση περιφερειακής παράταξης “Ανυπόταχτης Κρήτης”:

Σήμερα 6 Δεκέμβρη στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τον μπάτσο Κορκονέα, η αστυνομία προχώρησε σε ένα ακόμα όργιο καταστολής και τρομοκρατίας ενάντια στο εργατικό κίνημα και τη νεολαία. Η αστυνομία του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη δημιούργησε κλίμα τρομοκρατίας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων πανελλαδικά, εμποδίζοντας ακόμα και ανθρώπους που ήθελαν να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο του Αλέξη.

Η Κρήτη δεν θα μπορούσε να λείπει από τον γενική εικόνα με την αστυνομία να προχωράει σε προσαγωγές και καταχρηστικά πρόστιμα τόσο στο Ηράκλειο όσο και στα Χανιά. Ειδικότερα όμως στα Χανιά, η καταστολή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ προχώρησαν εντελώς αναίτια σε ρίψη χημικών, βίαιες επιθέσεις, σκίσιμο πανό και τέλος σε 8 συλλήψεις αγωνιστών και αγωνιστριών, οι οποίοι/ες κιόλας δέχτηκαν ξύλο και εντός της κλούβας!

Η πανδημία προφανώς μονάχα πρόφαση αποτελεί για αυτήν την καταστολή. Κίνδυνο για τη δημόσια υγεία αποτελεί η ρίψη χημικών και το «τσουβάλιασμα» των συλληφθέντων σε αστυνομικά αυτοκίνητα και κελία, όχι η συγκέντρωση μερικών δεκάδων ανθρώπων σε ανοικτό χώρο και με όλα τα μέτρα προστασίας. Αυτό ισχυρίστηκε άλλωστε και ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης υπερασπιζόμενος τα «μπουλούκια» των αστυνομικών τη 17 Νοέμβρη.

Η επιστράτευση από την κυβέρνηση εκατοντάδων αστυνομικών κατά των διαδηλωτών δείχνει μονάχα το μίσος των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους και της κυβέρνησης απέναντι στο εξεγερτικό πνεύμα της 6ης Δεκέμβρη. Το μίσος τους απέναντι στον λαό και τη νεολαία που αγωνίζονται για δημοκρατία, υγεία και ελευθερία. Φανερώνει τη χρεωκοπία και τον πανικό της κυβέρνησης μπροστά στην αποτυχία της στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την προσπάθεια της να τα «φορτώσει» στον λαό και τη νεολαία. Φανερώνουν το φόβο μπροστά στην έκρηξη της λαϊκής οργής, που δε θα αργήσει.

Απαιτούμε την άμεση διαγραφή των αυθαίρετων και εξοντωτικών προστίμων που έχουν επιβληθεί σε, εργαζόμενους και φοιτητές. Να απελευθερωθούν χωρίς καμία κατηγορία οι συλληφθέντες!

Να μπει τέλος στην κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία!

Ο αγώνας για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερία συνεχίζεται. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός. Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό.

Δεν τρομοκρατούμαστε! Κλιμακώνουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, τη μάχη ενάντια στην
κυβέρνηση της πανδημίας, με κινητοποιήσεις διαδηλώσεις και απεργίες!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...