15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η αξία των επιστημονικών συλλογών φυσικής ιστορίας και ο ρόλος τους στην κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία

Ημερομηνία:

Ποιος είναι ο ρόλος των επιστημονικών συλλογών φυσικής ιστορίας; Ποια είναι η αξία των μουσειακών δειγμάτων; Πως σχετίζονται και επηρεάζουν διάφορους τομείς, από το περιβάλλον έως την υγεία και την οικονομία; Ποιος είναι ο ρόλος των Μουσείων Φυσικής Ιστορίας; Ποια είναι η σημασία τους για την κοινωνία;

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης ημερίδα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και των αρχών για το ρόλο και τη σημασία των επιστημονικών συλλογών φυσικής ιστορίας. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, που θα διαρκέσει από τις 9:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα, θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες/ερευνητές από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας.

Στην ημερίδα, που είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό, θα παρευρεθούν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Παράλληλα, θα γίνει ενημέρωση για τη συμμετοχή της Ελλάδας, μέσω όλων των μουσείων φυσικής ιστορίας της χώρας, στο πρόγραμμα «Distributed System of Scientific Collections, DiSSCo» για τη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής ερευνητικής υποδομής για τις επιστημονικές συλλογές φυσικής ιστορίας, στοχεύοντας στην ένταξή της στον Ευρωπαϊκό Οδικό Χάρτη Υποδομών (European Strategy Forum on Research Infrastructures, ESFRI 2018).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ