19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η απάντηση Βαξεβάνη στη ΝΔ και ένα αναπάντητο ερώτημα που πλανάται πάνω από το Μαξίμου

Ημερομηνία:

Το όνομα του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, στον απόηχο των εξελίξεων της υπόθεσης Λιγνάδη, ενεπλάκη τις προηγούμενες ημέρες σε ανακοίνωση της ΝΔ, με την οποία το κυβερνών κόμμα επιχείρησε να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα,. Ο λόγος για μια απορία που έθεσε ο δημοσιογράφος αναφορικά με την υπαγωγή των ασυνόδευτων ανηλίκων στη δικαιοδοσία του Μεγάρου Μαξίμου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Ο δημοσιογράφος σε δημοσίευμα-απάντησή του, εξηγεί διεξοδικά την πηγή της απορίας του, η οποία ωστόσο παραμένει αναπάντητη.

Η Νέα Δημοκρατία στον χείμαρρο των εξελίξεων για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και νυν κατηγορούμενο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος ήταν και κυβερνητική επιλογή για τη θέση που μέχρι πρότινος κατείχε, επιχείρησε τις προηγούμενες ημέρες να πραγματοποιήσει μια «έξοδο».

Έτσι ανάμεσα στα χιλιάδες σχόλια και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεχώρισε ένα του δημοσιογράφου και εκδότη, Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος παρέθετε φωτογραφία από δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», το οποίο ανέφερε ότι η δικαιοδοσία για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα περνά στο Μέγαρο Μαξίμου και ρωτούσε υπαινικτικά «πάντα είχα την απορία γιατί μια από τις πρώτες αποφάσεις που πήρε προσωπικά ο Μητσοτάκης μόλις ανέλαβε την εξουσία, ήταν να αναλάβει το Μέγαρο Μαξίμου, ο ίδιος δηλαδή, την ευθύνη για τα ασυνόδευτα ανήλικα. Καλά την ΕΥΠ αλλά τα ασυνόδευτα ανήλικα γιατί;».

Έπειτα από το σχόλιο, η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να απευθύνει – δια της ανακοίνωσής της – ερώτηση προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ρωτώντας τον αν συμφωνεί με τον δημοσιογράφο.

Ο Κώστας Βαξεβάνης, σε ένα εκτενές δημοσίευμα του στο Documento εξηγεί τόσο τη πηγή του ερωτήματος που έθεσε και παραθέτει το σχεδιάγραμμα της κυβερνητικής συγκάλυψης σε ένα από τα φλέγοντα θέματα των ημερών, την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο δημοσιογράφος ξεκαθαρίζει ότι με τον υπαινιγμό του δεν θεώρησε πως το Μέγαρο Μαξίμου έχει κάποια σχέση με κάποιο κύκλωμα παιδεραστίας που να εμπλέκεται με τον Λιγνάδη, όπως κατηγορούνται από δημοσιεύματα κάποιες ΜΚΟ. Εξάλλου όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «αν είχα στοιχεία πως ο Μητσοτάκης είναι παιδεραστής θα τα δημοσίευα όπως έκανα για το φίλο του Νίκο Γεωργιάδη. Όπως έκανα και για τον πατέρα του αποδεικνύοντας πως δεν ήταν συνεργάτης των Ναζί. Άλλο τα στοιχεία του ρεπορτάζ και άλλο οι κατηγορίες. Ως σήμερα κατηγορώ το Μητσοτάκη μόνο με στοιχεία».

Παρ’ όλα αυτά το ερώτημα γιατί η Ελλάδα και δη ο πρωθυπουργός πήρε πάνω του το ζήτημα των ασυνόδευτων παραμένει, την ώρα που σε καμία άλλη χώρα δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...