20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η απάντηση Γλέζου στον Σαμαρά για το σεξιστικό σχόλιο με μία πραγματική ιστορία από την κατοχή

Ημερομηνία:

Τη δική του απάντηση στα περί “αντρικής γραμμής” την οποία επικαλέσθηκε ο Αντώνης Σαμαράς χθες κατά την ομιλία στη Βουλή, έδωσε ο Μανώλης Γλέζος.

Σε ανακοίνωση μέσω της ιστοσελίδας kinisienergoipolites με τίτλο “Συγχαρητήρια, φέρθηκες σαν γυναίκα”: Απάντηση του Μανώλη Γλέζου στην “αντρική γραμμή” του Αντώνη Σαμαρά”, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει ένα περιστατικό από τον εμφύλιο.

Ο Μανώλης Γλέζος απαντά επί της ουσίας με μια ιστορία από τον εμφύλιο πόλεμο, υπενθυμίζοντας στον Αντώνη Σαμαρά το ρόλο και την πυγμή που έδειξαν πολλές φορές οι γυναίκες στην ιστορία, ξεπερνώντας σε αρκετές περιπτώσεις τις δυνάμεις του λεγόμενου “ισχυρού φύλου”.

Γράφει αναλυτικά ο Μανώλης Γλέζος:

“Στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου είχε συλληφθεί μια ομάδα αγωνιστών και αγωνιστριών.

 Όλοι οι άντρες υπέγραψαν δήλωση αποκήρυξης της ιδεολογίας, εκτός από έναν, τον Πορφύρη Κονίδη, δικηγόρο και συγγραφέα.

Στο στρατοδικείο όπου παραπέμφθηκαν, όσοι δεν υποχώρησαν, διότι αδίκημα ήταν η ιδεολογία, η Κρέουσα (τότε) και μετά Κρέουσα Κονίδη, δικηγόρος, όταν συναντήθηκαν, είπε στον Πορφύρη Κονίδη:

“Συγχαρητήρια φέρθηκες σαν γυναίκα”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ