16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η απέραντη μοναξιά του Γιάννη Σαρρή

Ημερομηνία:

Ο Γιάννης Σαρρής και ο συνδυασμός του “Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος” ήταν σίγουρα από τους χαμένους της εκλογικής μάχης στο Δήμο Χανίων.

Με ποσοστό μόλις 5,62% κατέγραψε μία πτώση πάνω από 10 μονάδες σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές του 2014, μια πτώση αδικαιολόγητη αν λάβουμε υπόψη ότι δεν διαχειρίστηκε τις τύχες του δήμου ώστε να έχει φθορά, όπως λ.χ. ο Τάσος Βάμβουκας ενώ ο συνδυασμός του είχε πολλά αξιόλογα στελέχη.

Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα γύρω από την προσπάθεια του Γιάννη Σαρρή. Αρχικά υπήρχε η ίδια η ιστορία του συνδυασμού. Η “Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος” το 2014 κατέβηκε στις εκλογές ως συνδυασμός όπου ο επικεφαλής του είχε προκύψει από μια μαζική λαϊκή διαδικασία όπου στο επίκεντρό του υπήρχαν τα κοινωνικά ζητήματα που εκφράζονταν και μέσω των κοινωνικών κινημάτων της εποχής που αντιδρούσαν στις μνημονιακές πολιτικές.

Όμως, η “Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος” το 2019 κατέβηκε στις εκλογές ως συνδυασμός υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχοντας απωλέσει τον κινηματικό χαρακτήρα που είχε. Έτσι, έγινε αποδέκτης όλης της φθοράς που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά τη στιγμή όπου, όπως ήταν εμφανές με γυμνό μάτι, στελέχη αλλά και γνωστοί πολίτες των Χανίων που συνδέονται με τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν ανοικτά άλλους συνδυασμούς.

Ο Γιάννης Σαρρής σε αυτή την εκλογική μάχη ήταν αφόρητα μόνος. Μαζί του δεν ήταν ούτε τα κινήματα, ούτε η κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ που αδιαφόρησε για τις φωτογραφίες των πρωτοκλασσάτων στελεχών του μαζί με τον Γιάννη Σαρρή.

Έμεινε λοιπόν μόνος του να υποστεί όλη τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που όλοι είχαν στρέψει το βλέμμα τους αλλού.

Και έτσι, αντί να καταγράψει άνοδο, όπως θα ήταν λογικό για ένα συνδυασμό που άσκησε καλή αντιπολίτευση στα προηγούμενα χρόνια, βρέθηκε να καταγράφει τρομερή πτώση.

Αλλά γι’ αυτό δε φταίει μόνο ο Γιάννης Σαρρής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ