19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

“Η αποφασιστική στάση απέναντι στους εκβιασμούς έκανε περήφανο το λαό και ανέβασε το φρόνημά του. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε”: Αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον Παυλόπουλο στην προεδρία

Ημερομηνία:

Αν και τον ψήφισαν άσκησαν κριτική στην επιλογή του Τσίπρα – Ποια είναι η βουλευτής Ελένη Σωτηρίου που χαρακτήρισε «λάθος» την εκλογή του στέλνοντας μήνυμα προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες κινήσεις το

Αν και ψήφισαν τον Προκόπη Παυλόπουλο, τρεις από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν κριτική στην επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, μέσω δηλώσεων και ανακοινώσεων

Ο ένας από τους αυτούς ήταν η Ελένη Σωτηρίου, βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής, υποψήφια στις ευρωεκλογές και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και στέλεχος του κόμματος από φοιτήτρια.  Η εν λόγω αντίδραση έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η κ. Σωτηρίου είναι από τις βασικές οργανώτριες των κινημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και υπέρ της δημιουργίας “ενός πλατιού λαϊκού ρεύματος”. Η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ενόχλησε και η δήλωσή της φαίνεται ότι είναι ένα μήνυμα προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες κινήσεις και για τον τρόπο διαχείρισης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε από την πρώτη στιγμή ενεργητικά μέρος στο κίνημα των πλατειών και σε όλες τις λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην τρόικα και το “καθεστώς αποικίας χρέους”. Είναι δραστήριο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2007, συνέβαλε και στις εκλογικές του μάχες ως υποψήφια βουλευτής της περιφέρειας Αττικής το 2007, 2009 και 2012, και ως υποψήφια ευρωβουλευτής το 2009 και το 2014. Οργανώθηκε στην Αριστερά στα φοιτητικά της χρόνια. Συμμετείχε ενεργά στο κίνημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και ήταν ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ. Διατέλεσε για χρόνια μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Πρωτοστάτησε στη δράση των Επιτροπών Ακρίβεια-Στοπ και στο κίνημα κατά των διοδίων.

Σε παλιές της δηλώσεις είχε αναφέρει ότι “το πρώτο πράγμα που θέλω είναι να συνεισφέρω στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ επειδή είναι η μοναδική πολιτική δύναμη η οποία κατάφερε να συναντηθεί με τις ανάγκες και τους πόθους εκατομμυρίων Ελλήνων, για να διώξουμε και να τιμωρήσουμε αυτούς που κατέστρεψαν και ξεπούλησαν την πατρίδα μας” και συμπληρώνει “δεύτερο, να συμβάλω στη δημιουργία ενός πλατιού λαϊκού ρεύματος που θα ανοίξει προοπτική πραγματικής διεξόδου και θα αποτελέσει το ισχυρότερο όπλο του ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Σωτηρίου συνεχίζει ότι το τρίτο που θα ήθελε να κάνει είναι “να δυναμώσουμε τη συνεργασία μας με τους λαούς και τα κινήματα του Νότου ενάντια στη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, για μια επανάσταση της δημοκρατίας σε όλη την ήπειρο. Τέλος, να δουλέψω ώστε να αποκτήσουν φωνή όλοι οι «ανώνυμοι», αυτά τα εκατομμύρια ανθρώπων που κρατούν την Ελλάδα όρθια, αλλά καθημερινά υπόκεινται την περιφρόνηση και την καταλήστευση των λίγων ισχυρών”.

Τώρα, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου η κ. Σωτηρίου αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν είναι μια σωστή επιλογή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να εκφράζει την υπόθεση της σωτηρίας του λαού και της χώρας. Το μήνυμα των εκλογών στις 25 Γενάρη, ήταν μήνυμα καταδίκης και απόρριψης του παλιού πολιτικού προσωπικού, μήνυμα τιμωρίας του καταρρέοντος μνημονιακού συστήματος. Η εθνική και λαϊκή ενότητα είναι σήμερα απαραίτητη αλλά στη βάση μιας αναγεννητικής πορείας και όχι στα πλαίσια της συναίνεσης με εκείνες τις δυνάμεις που κατέστρεψαν τη χώρα.

Η αποφασιστική στάση μας απέναντι στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα της ευρωκρατίας ήταν που έκανε περήφανο το λαό μας και ανέβασε το φρόνημά του. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Το καθοριστικό από δω και πέρα είναι η προετοιμασία του λαού μπροστά στην κρίσιμη αναμέτρηση που έχει ήδη ξεκινήσει”.

Γεννήθηκε το 1972 στις Ερυθρές Αττικής, από γονείς αγρότες και αριστερούς. Πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως υπάλληλος σε ιδιωτικές εταιρίες. Είναι μητέρα ενός κοριτσιού 2 ετών.

protothema.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...