20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η αστυνομία του Μάντσεστερ ζήτησε από τους πολίτες να καταδίδουν συμπολίτες τους που αναπαράγουν θεωρίες συνωμοσίας

Ημερομηνία:

“Ανησυχείτε για κάποιον; Επαναλαμβάνουν θεωρίες συνωμοσίας; Μιλάνε σε ανθρώπους που μεταδίδουν μίσος; Αν ανησυχείτε ότι κάποιος φίλος σας ή μέλος της οικογένειας δείχνει σημάδια ριζοσπαστικοποίησης ζητήστε βοήθεια ή καλέστε την αστυνομία”.

Αυτό ήταν το μήνυμα της αστυνομίας στο Μάντσεστερ της Αγγλίας που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Το μήνυμα ανέβηκε στα social media με τα μηνύματα των πολιτών να μιλάνε για Οργουελικού τύπου λογικές.

Χαρακτηριστικά είναι και τα παρακάτω σχόλια:

Ο Paul Nolan Jones είπε:

“Πόσο ειρωνικό ότι ήταν αυτοί οι άνθρωποι τους οποίους κατηγορούνε ως “συνωμοσιολόγους” στο παρελθόν που στην πραγματικότητα μας προειδοποίησαν για τον κίνδυνο να προκύψει ένα ολοκληρωτικό αστυνομικό κράτος. Και να ‘μαστε τώρα εδώ”.

Η Emma Wells είπε:

“Μην σκέφτεστε για τον εαυτό σας, μην αμφισβητείτε αυτά που σας λένε, μην εμπιστεύεστε κανένα παρά μόνο όσα σας λέει η κυβέρνηση και ποτέ μα ποτέ μη συζητάτε διαφορετικές θεωρίες από αυτές που διακινούνται επισήμως όταν αφορούν τη ζωή σας ή αυτούς που αγαπάτε. Αν κάποιους είχε κάποια αμφιβολία οτι κατευθυνόμαστε σε ένα ολοκληρωτικό κράτος παρακαλώ ας μου το πει. “

Η Charlotte Binns είπε:

“Εσείς στην αστυνομία εκπαιδεύεστε ή απλά σας δίνουν ένα αντίγραφο του 1984 του Τζωρτζ Όργουελ για να το αποστηθίσετε; Η αστυνομία σκέψης υπάρχει το 2020. Καταλαβαίνετε τι συνέπειες θα έχει για την κοινωνία αν εφαρμόσετε δράσεις όπως αυτή που προτείνετε;”

Μετά από όλο τον θόρυβο που δημιουργήθηκε η αστυνομία του Μάντσεστερ κατέβασε το σχετικό κείμενο.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ