19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Η Βάλια Βαγιωνάκη για την παραπληροφόρηση και την καταστροφολογία σχετικά με ΟΠΕΚΕΠΕ

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα η βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη με την οποία ενημερώνει για το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με την κ. Βαγιωνάκη, η καταστροφολογία και η ισοπέδωση έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν τους αγρότες. Όπως σημειώνει με την απόφασή της η κυβέρνηση διασφαλίζει τα χρήματα των αγροτών αφού “o συγκεκριμένος λογαριασμός θα τοκίζεται με πάνω από 2% (από 0,3% που ήταν μέχρι σήμερα στην Τράπεζα του Ομίλου Πειραιώς) κι αυτό μόνο προς όφελος των αγροτών μπορεί να λειτουργήσει”.

Πιο αναλυτικά, στο κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρονται τα εξής:

Ορισμένα ΜΜΕ, σε αγαστή συνεργασία με πολιτικές δυνάμεις του τόπου, επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να παραπληροφορήσουν τους αγρότες σχετικά με τη μεταφορά των αποθεματικών του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Όχι μόνο δεν υφίσταται ζήτημα, αφού ο αρμόδιος Υπουργός έχει δηλώσει ρητά πως οι κοινοτικές και εθνικές ενισχύσεις των δικαιούχων παραγωγών είναι διασφαλισμένες, αλλά και στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη χρησιμοποίησής τους για πληρωμές δικαιούχων, η ΤτΕ είναι υποχρεωμένη να τα μεταφέρει εντός δύο ημερών πίσω στον ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση

Επιπροσθέτως και για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών οφείλουμε να σημειώσουμε τα εξής:

Υφίσταται σχετική ευρωπαϊκή οδηγία με την οποία επιτρέπεται να τηρούνται ταμειακά διαθέσιμα στην ΤτΕ.

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός θα τοκίζεται με πάνω από 2% (από 0,3% που ήταν μέχρι σήμερα στην Τράπεζα του Ομίλου Πειραιώς) κι αυτό μόνο προς όφελος των αγροτών μπορεί να λειτουργήσει, αφού στην ουσία η επιλογή που έγινε αποτελεί έναν προσοδοφόρο τρόπο για τη διασφάλιση των χρημάτων των παραγωγών.

Συνεπώς, η καταστροφολογία και η ισοπέδωση εκθέτουν τα ίδια τα Μέσα και τους πληροφοριοδότες τους κι όχι την Κυβέρνηση που στόχο έχει την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Καμία ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει στον αγροτικό κόσμο που έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι τόσο την κακοδιαχείριση, όσο και τις αντιαγροτικές πολιτικές που άσκησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έως την Μεγάλη Τετάρτη το Δώρο Πάσχα – Οι προϋποθέσεις

Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου θα πρέπει να...

Περιπέτεια για τουρίστρια σε φαράγγι του Λασιθίου

Άσχημα απρόοπτα είχε για μία τουρίστρια η πεζοπορία σε...

Μήνυση Αλεξίας Μπακογιάννη κατά Στέφανου Χίου: «Με απείλησε ότι θα με χτυπήσει με μπουκάλι»

Μήνυση για απειλή, εξύβριση και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατέθεσε η Αλεξία...