14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η Βουλή της Συρίας αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Ημερομηνία:

Η Βουλή της Συρίας αναγνώρισε ομόφωνα τη Γενοκτονία των Αρμενίων, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη.

Η Βουλή της χώρας υιοθέτησε ομόφωνα ένα ψήφισμα που καταδίκασε και αναγνώρισε το έγκλημα της γενοκτονίας που διαπράχθηκε εναντίον των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο SANA.

Η απόφαση της συριακής Βουλής έρχεται τη στιγμή που η ένταση με την Τουρκία έχει αυξηθεί κι ενώ τουρκικά και συριακά στρατεύματα έχουν ανταλλάξει πυρά στην επαρχία Ιντλίμπ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο εξτρεμιστών.

Υπενθυμίζεται ότι η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων είχε αποτελέσει πρόσφατα νέο σημείο τριβής μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.

Η Γερουσία των ΗΠΑ υιοθέτησε ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, ενώ τον Οκτώβριο ανάλογο ψήφισμα είχε εγκριθεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ αγνόησε την κίνηση αυτή.

Από την πλευρά της, η Τουρκία είχε προειδοποιήσει ότι οι κινήσεις των ΗΠΑ θέτουν σε κίνδυνο τις σχέσεις των δύο χωρών.

Τούρκος βουλευτής έφτασε μάλιστα να προειδοποιήσει ότι η τουρκική Βουλή θα μπορούσε να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ινδιάνων της Αμερικής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...