24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Η Γεννηματά καλεί σε συστράτευση του κεντροαριστερού χώρου – Χαιρετίζει την πρόσκληση ο Γ. Παπανδρέου

Ημερομηνία:

Σε συστράτευση ενόψει των εκλογών, κάλεσε με δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά, τις πολιτικές δυνάμεις, τις κινήσεις και τα πρόσωπα του σοσιαλδημοκρατικού και κεντροαριστερού χώρου.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε δήλωσή της αναφέρει: «Με την εμπειρία της ιστορικής μας διαδρομής, την δύναμη της παράδοσης της Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά και με ισχυρή ανανέωση σε πρόσωπα, σε ιδέες, προτάσεις και πρωτοβουλίες.

Θέλω να καλέσω όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τις κινήσεις, τα πρόσωπα του σοσιαλδημοκρατικού και κεντροαριστερού χώρου, σε συσπείρωση των δυνάμεων και συστράτευση, με ενιαία στάση και ψηφοδέλτια σε αυτές τις εκλογές. Να συζητήσουμε, να θέσουμε το κοινό συμφέρον πάνω από το προσωπικό, να συστρατευτούμε αλλάζοντας τα δεδομένα, ανοίγοντας νέους δρόμους, δημιουργώντας νέες προσδοκίες και ελπίδα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

Θετικός στην πρόσκληση ο Γ. Παπανδρέου

Την πρόσκληση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά χαιρέτισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σε σχετική ανακοίνωση του το ΚΙΔΗΣΟ, τονίζει τα εξής:

«Η συνεννόηση και συνεργασία όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού αποτελεί επιτακτική πολιτική και εθνική ανάγκη, ενόψει των τεράστιων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν η χώρα και ο λαός μας.
Η ειλικρινής συνεργασία και συμπαράταξη της σοσιαλδημοκρατίας, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας, δεν προκύπτει από εκλογική σκοπιμότητα, αλλά από την υποχρέωση να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας, πέρα από τις δεσμεύσεις μνημονίου και δανειακής σύμβασης. Την υποχρέωση αυτή μπορούν να διεκπεραιώσουν μόνον οι ενωμένες δυνάμεις της προόδου.

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με συνέπεια υποστηρίζει τη θέση αυτή εδώ και καιρό και με πρωτοβουλίες που εκδηλώθηκαν από τα τέλη του περασμένου χρόνου μέχρι και πρόσφατα, το καλοκαίρι, από τον Πρόεδρό του, Γιώργο Α. Παπανδρέου.

Γι” αυτό, χαιρετίζει τις σημερινές δηλώσεις της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά και προτείνει την άμεση έναρξη διαλόγου, ώστε τις προσεχείς ημέρες να γίνει πραγματικότητα η εκλογική συμπαράταξη όλων των κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση μπορεί να είναι η ευκαιρία για την ανάδυση μιας νέας ελπιδοφόρας προοπτικής.
Με πολιτικούς όρους, με σεβασμό στον πλούτο των ιδεών του προοδευτικού χώρου, με ανανεωτικό πρόσημο. Σε βάση αξιακή, με σεβασμό σε κάθε κόμμα, κίνηση, πρόσωπο, που συμπαρατάσσεται σε αυτήν την προσπάθεια, χωρίς ηγεμονισμούς.

Έτσι μπορεί να τελεσφορήσει αυτή η προσπάθεια και να γίνει σεβαστή και να εκτιμηθεί από την Ελληνική κοινωνία».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...