17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Η Γερμανική πρεσβεία συμβουλεύει τον Χάινς Ρίχτερ να μην παρουσιαστεί στη δίκη στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Η ημερομηνία της δίκης του καθηγητή και η ιστορικού Χάινς Ρίχτερ πλησιάζει. Όμως αυτή μπορεί να συμβεί δίχως την παρουσία του, αφού σύμφωνα με τη γνωστή γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, η γερμανική πρεσβεία συμβουλεύει τον κ. Ρίχτερ να μην παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο διάσημος ιστορικός Χάινς Ρίχτερ θα πρέπει να απαντήσει στις 2 Σεπτεμβρίου σε δικαστήριο στην Κρήτη στις κατηγορίες για ρατσισμό και ναζιστική προπαγάνδα. Ο καθηγητής, ο οποίος έχει τιμηθεί και από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, θεωρεί τον εαυτό του θύμα της ευρωπαϊκής κρίσης.

Δηλώνει σχετικά στην εφημερίδα: “Eίμαι το θύμα του μίσους που έχουν στην Ελλάδα έναντι γερμανών πολιτικών”

Ο κ. Ρίχτερ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 3 έτη και φοβάται τα χειρότερα. “Το μίσος για την περίοδο της κατοχής έχει επανέλθει. Οι μνήμες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι πολύ ζωντανές. Αυτή τη στιγμή, κάθε Γερμανός είναι ένας ναζί”.

Στο επίκεντρο της κριτικής που έχει λάβει βρίσκεται ένα βιβλίο του από το 2011 σχετικά με τη μάχη της Κρήτης

Κατηγορείται για άρνηση του Ολοκαυτώματος. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι μιας και το βιβλίο είχε εξαντληθεί στην Ελλάδα, ο εισαγγελέας βασίστηκε αποκλειστικά σε αναφορές που έγιναν στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Ρίχτερ λέει ότι είναι εξοργιστικό ότι από όσους διαμαρτύρονται ενάντια στο βιβλίο ουδείς έχει διαβάσει το βιβλίο ή άλλα βιβλία του.

Ο κ. Ρίχτερ φοβάται ότι δε θα του ξαναεπιτραπεί να πατήσει στην Κρήτη. Η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα συμβούλευσε τον κ. Ρίχτερ να μην παρουσιαστεί στη δίκη που θα γίνει στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ