16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η γερμανική Fraport έδιωξε τη Ryanair λόγω υψηλών χρεώσεων και πάει στη Γερμανία όπου οι χρεώσεις είναι χαμηλές!

Ημερομηνία:

Η Ryanair είναι μία εταιρεία που δε λειτουργεί με βάση το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών αλλα της κερδοφορίας της, όμως η τελευταία εξέλιξη είναι ο ορισμός της ειρωνίας.

Κι αυτό γιατί, η εταιρεία χαμηλού κόστους, σύμφωνα με απάντηση που έστειλε στην εφημερίδα μας, όχι μόνο αποφάσισε να κλείσει τη βάση της στα Χανιά λόγω υψηλών χρεώσεων στο αεροδρόμιο, αλλά μεταφέρει τα αεροπλάνα της και στη Γερμανία, που μπορεί να επιτύχει “υψηλότερη απόδοση”!

Είναι ειρωνικό, γιατί τα κόστη στα περιφερειακά αεροδρόμια εκτοξεύθηκαν όταν τα ανέλαβε η γερμανική Fraport κατόπιν πιέσεων των δανειστών που ήθελαν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της εταιρείας, με μία Σύμβαση αποικιοκρατική.

Όμως στη Γερμανία, το γερμανικό κράτος φαίνεται δεν ακολουθεί την ίδια τακτική που ακολουθεί η γερμανική εταιρεία στην Ελλάδα. Εκεί, η εταιρεία χαμηλού κόστους, θα βρει χαμηλότερες χρεώσεις, και τα αεροπλάνα της θα μπορούν να επιτύχουν “υψηλότερη απόδοση σε ετήσια βάση”.

Μεγάλος χαμένος τα Χανιά και οι Χανιώτες που βλέπουν ξανά το νομό να πέφτει σε μία ιδιότυπη απομόνωση, με τα κόστη για το ταξίδι τους στο νομό να αυξάνονται κατακόρυφα.

Αναμένουμε να δούμε και ποιες θα είναι οι συνέπειες στον εσωτερικό τουρισμό, αφού οι χαμηλές τιμές που προσέφερε η εταιρεία προσέλκυαν Έλληνες που ήθελαν να επισκεφθούν τα Χανιά για ολιγοήμερες αποδράσεις.

Τώρα, όλα αυτά χάνονται. Αλλά διατηρούμε την γερμανική εταιρεία που ήρθε να εκσυγχρονίσει το αεροδρόμιο. Με τα λεφτά των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των φτωχοποιημένων Ελλήνων πολιτών…

Άραγε, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αντιδράσει συντονισμένα ο νομός;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...