17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η γερμανική Siemens στον δεύτερο γύρο έργου-«μαμούθ» της ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε χθες η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών για τους Σταθμούς Μετατροπής (Converters) της ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής. Σύμφωνα με πηγές της «Αριάδνη Interconnection», θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ που υλοποιεί το έργο, μετά από τον έλεγχο των δύο τεχνικών προσφορών που είχαν υποβληθεί, ο οποίος διήρκησε περισσότερους από τέσσερις μήνες, η SIEMENS προχωρά στον δεύτερο γύρο της διαπραγμάτευσης με τον ΑΔΜΗΕ με αντικείμενο το οικονομικό τίμημα.

Η προσφορά της NARI απορρίφθηκε, δεδομένου – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «του επιτακτικού χαρακτήρα της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης που επιτάσσει την ελαχιστοποίηση όλων των κινδύνων υλοποίησης». Προκειμένου να διασφαλιστεί η εγκυρότερη δυνατή αξιολόγηση, ο ΑΔΜΗΕ χρειάστηκε να επιστρατεύσει εμπειρογνώμονες που έχουν λάβει μέρος σε αντίστοιχα κορυφαία έργα διεθνώς.

Τονίζεται ακόμη ότι η Κινεζική State Grid, στρατηγικός εταίρος του ΑΔΜΗΕ, συναινεί πλήρως με την απόφαση αυτή με συνολικό προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ. Ο διαγωνισμός αφορά στη Μελέτη, Προμήθεια και Εγκατάσταση δυο Σταθμών Μετατροπής Εναλλασσόμενου/Συνεχούς Ρεύματος και ενός Υποσταθμού για την Ηλεκτρική Διασύνδεση Συνεχούς Ρεύματος μεταξύ Κρήτης και Αττικής (2 x 500 MW).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 380 εκατ. ευρώ και η διάρκεια υλοποίησης του είναι 36 μήνες. Το Έργο πρόκειται να ενταχθεί για συγχρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020. Ο συνολικός προϋπολογισμός της διασύνδεσης διαμορφώνεται σε 1 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...