15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η γιορτή για τα καλοκαιρινά προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης

Ημερομηνία:

Σε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα κατάμεστο από κόσμο κολυμβητήριο, ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων πραγματοποίησε την Τετάρτη (30/7) το απόγευμα την καθιερωμένη, ετήσια εκδήλωση για τα παιδιά που συμμετέχον στα καλοκαιρινά προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης.

Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα παιδιά τους αλλά και να γνωρίσουν, σε μία επίδειξη που έγινε από αθλητές και αθλήτριες των αγωνιστικών ομάδων του Ν.Ο.Χ., τα έξι αθλήματα που “καλλιεργεί” ο Όμιλος (πόλο, κολύμβηση, τεχνική κολύμβηση, συγχρονισμένη κολύμβηση, κανόε καγιάκ, ιστιοπλοΐα). Επίσης, έγιναν επιδείξεις από αθλητές Special Olympics που αποτελούν το Τμήμα Ειδικής Άθλησης (ΤΕΑ) του Ν.Ο.Χ. καθώς και από την Εθελοντική Ναυαγοσωστική Μονάδα (ΕΝΑΜΟΝΟΧ).

Ο κόσμος απέδωσε μ’ ένα παρατεταμένο χειροκρότημα την προσπάθεια των μικρών παιδιών που με τη βοήθεια των έμπειρων προπονητών του Ομίλου, κολύμπησαν στην πισίνα του κολυμβητηρίου, ενώ ήταν επίσης ενθουσιώδης και κατά την επίδειξη των αθλημάτων.

Η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Χαρά Πράπα-Μυλωνάκη, σε ομιλία που απηύθυνε, ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια τον Όμιλο και τους παρότρυνε να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά τους να συνεχίσουν και το χειμώνα, τροφοδοτώντας έτσι τα τμήματα του Ν.Ο.Χ.

Αργότερα, στις δηλώσεις της η κυρία Πράπα-Μυλωνάκη προς τα ΜΜΕ που κάλυψαν την επίδειξη είπε πως: «Το κολυμβητήριο γεμίζει τακτικά, καθώς ο κόσμος έρχεται και δείχνει ότι αγαπάει τον υγρό στίβο. Όπως κάθε χρόνο, γιορτάζουμε μαζί με τους γονείς και τους φίλους του υγρού στίβου, αυτά που έμαθαν τα παιδιά μας αυτό το μικρό διάστημα του καλοκαιριού. Τα μικρά παιδιά ήρθαν σ’ επαφή με τα αθλήματα που καλλιεργεί ο Ναυτικός Όμιλος και ελπίζουμε να στελεχώσουν τις ομάδες και τα τμήματα του ερχόμενου χειμώνα. Άλλωστε, υποχρέωση του Ομίλου είναι να γνωρίσει το ναυταθλητισμό και τα αθλήματά του στην πόλη και την κοινωνία των Χανίων. Είμαστε χαρούμενοι γιατί οι γονείς δείχνουν εμπιστοσύνη και αγάπη προς το Ναυτικό Όμιλο. Ξέρουν ότι στον Όμιλο υπάρχει γνώση, εμπειρία και καλοί προπονητές. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτά τα παιδιά θα είναι το μέλλον και θ’ ακολουθήσουν τα χνάρια άλλων μεγάλων αθλητών που πέρασαν από αυτό το κολυμβητήριο».

Ερωτηθείσα για τη συνάντηση που έγινε εξάλλου στο κολυμβητήριο, με την επίσκεψη από τον υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ανδριανό, η κυρία Πράπα-Μυλωνάκη απάντησε πως: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η εγκατάσταση του Εθνικού κολυμβητηρίου Χανίων θα παραμείνει ανοικτή και θα βελτιωθεί. Είναι εξάλλου κάτι που το θέλει και το υπουργείο. Ο υφυπουργός, κ. Ανδριανός, θέλει να βελτιωθεί η εγκατάσταση και να προχωρήσει η διαδικασία. Μάλιστα τόνισε ενώπιον των βουλευτών των Χανίων ότι η μελέτη της πυροπροστασίας πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο άμεσα έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι στις 31 Αυγούστου. Ακόμα ζήτησε από τον Ναυτικό Όμιλο να υπάρξει καλή διάθεση, που πάντοτε υπάρχει από μέρους μας, καθώς και μια κοινή προσπάθεια απ’ όλες τις πλευρές έτσι ώστε, για το καλό των παιδιών και του χανιώτικου ναυταθλητισμού, να προχωρήσουμε όλοι μαζί ώστε να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις».

Σε ό,τι αφορά τέλος τις προθέσεις του Ναυτικού Ομίλου σχετικά με τις ευχάριστες εξελίξεις με το θέμα του κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι που πέρασε στη διάθεση του Πολυτεχνείου Κρήτης, η Πρόεδρος του Ν.Ο.Χ. είπε: «Ο Ναυτικός Όμιλος από πάρα πολύ καιρό πριν, από τότε που ήταν να δημιουργηθεί ο φορέας διαχείρισης στο κολυμβητήριο Ακρωτηρίου, είχε ζήτησε με έγγραφό του προς την πρυτανεία άδεια προκειμένου να μπορεί να δημιουργήσει υποδομές, επομένως δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνει και τώρα. Εξάλλου, βάσει του καταστατικού μας, έχουμε την υποχρέωση να διδάξουμε την κολύμβηση, την γνώση της κολύμβησης, αλλά και όλα τα αθλήματα στην κοινωνία των Χανίων. Φυσικά και θα το κάνουμε λοιπόν! Θα είμαστε εκεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ναυταθλητικά σωματεία της χώρας».

Υπεύθυνη του προγράμματος, το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι και 14 Αυγούστου και επίσης από τις 18 Αυγούστου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου, είναι η κυρία Ζέφη Καραμπινάκη, νηπιαγωγός.

Στις δηλώσεις της στα ΜΜΕ, η κυρία Καραμπινάκη είπε: «Δουλεύω 6 χρόνια στον Όμιλο και είμαι η υπεύθυνη των προγραμμάτων. Φέτος πάμε πολύ καλά και στο πρόγραμμα λαμβάνουν μέρος γύρω στα 140 παιδιά. Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα με το νερό. Μέσω του προγράμματος του ολοήμερου, έρχονται σε μια πρώτη επαφή με όλα τα αθλήματα του Ναυτικού Ομίλου και όσα το επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν τον χειμώνα. Είμαστε από το πρωί μέχρι το μεσημέρι καθημερινά στο κολυμβητήριο. Τα παιδιά περνάνε πολύ όμορφα και ξέγνοιαστα κάνοντας πολλές και διάφορες δραστηριότητες όπως μουσική και πολλά άλλα».

Σε ό,τι αφορά τέλος για τα παιδιά που επιθυμούν να συνεχίσουν το πρόγραμμα από 18 Αυγούστου έως και 5 Σεπτεμβρίου, μπορούν να το δηλώσουν στην γραμματεία του Ομίλου (τηλ.28210-96078) ή στις υπεύθυνες του προγράμματος (κυρίες Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα και Σοφιάννα Κατσαρού).

“Ασημένιος” ο Αντώνης Τσουρουνάκης!

Μία τεράστια επιτυχία για τον ίδιο τον αθλητή, τη χώρα μας, αλλά και τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων σημείωσε ο Αντώνης Τσουρουνάκης κατακτώντας -με πανελλήνιο ρεκόρ, σε μια σπουδαία επίδοση- το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα των 400μ. επιφάνεια στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών Τεχνικής Κολύμβησης, που διεξάγεται στο Λινιάνο της Ιταλίας.

Ο 26χρονος αθλητής, σε μία φοβερή κούρσα σημείωσε χρόνο 03:00.23 κατακτώντας έτσι την 2η θέση στην Ευρώπη στο εν λόγω αγώνισμα, με το χρυσό μετάλλιο να καταλήγει στον Γερμανό Λάουσχους, με 02:57:69.

Στις δηλώσεις του, μιλώντας στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, ο Αντώνης Τσουρουνάκης είπε: «Μεγάλη ικανοποίηση για μένα η κατάκτηση της  2ης θέσης στο αγώνισμα των 400μ. επιφάνειας και η κατάρριψη του πανελλήνιου ρεκόρ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ πάνω απ’ όλα στην οικογένειά μου που με στηρίζει και στον προπονητή μου Ηλία Καλαμαρίδη, οι οποίοι βοήθησαν γι’ αυτή την επιτυχία».
Το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα συνεχίζεται στην Ιταλία και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σάββατο 2 Αυγούστου.

"google ad"

Στην 9η θέση στους προκριματικούς Ομαδικό και Ντουέτο  

Στην 9η θέση στον προκριματικό, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων που διεξάγεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, κατετάγη το Ομαδικό της Εθνικής μας ομάδας.

Στο χορευτικό συμμετείχαν οι δύο αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Γιάννα Γκεοργκίεβα και Αντωνία-Ραφαέλα Μαζοκοπάκη, με τη βαθμολογία τους να ήταν 83,4333 βαθμοί. Οι υπόλοιπες αθλήτριες που συνέθεσαν την ελληνική χορογραφία ήταν οι: Αθανασία Τσόλα, Σοφία Μαλκογεώργου, Σοφία Σαραντίδη, Ελένη Στραβάκου, Αναστασία Ταξοπούλου και Βαλεντίνα Φαραντούρη ενώ αναπληρωματικές ήταν η Κατερίνα Φουκαλά και η Μυρτώ Καματερού.

Επίσης, στην 9η θέση του προκριματικού κατέληξε το Ντουέτο των Γκεοργκίεβα και Τσόλα, με τη βαθμολογία να ήταν 83,3667 βαθμοί.

zarpa.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...