15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η γιορτή του ποδηλάτου στα Χανιά πλησιάζει: 3 Μαϊου το 8ο Φεγγάρι στη Ρόδα | Φωτός

Ημερομηνία:

Το φεγγάρι στη ρόδα επεισόδιο 8 πλησιάζει. Το παιχνίδι που έγινε θεσμός στα Χανιά και επεκτάθηκε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (Άγιος Νικόλαος, Πάτρα και Κέρκυρα) επιστρέφει στις 3 Μαϊου.  Σημείο έναρξης η Πλατείας Αγοράς στις 9 η ώρα το βράδυ. Και όπως πάντα η συμμετοχή των ποδηλατών θα είναι μεγάλη.

Πέρυσι, περισσότεροι από 800 ποδηλάτες συμμετείχαν στο παιχνίδι, όχι απαραίτητα για να κερδίσουν, αλλά για να χαρούν και να μοιραστούν την αγάπη τους για το ποδήλατο με όλους τους πολίτες.

Για λίγες ώρες το ποδήλατο κυριαρχεί σε μία πόλη συνήθως αυτοκινητοκρατούμενη, εχθρική προς τους πεζούς και τους ποδηλάτες. Το ποδήλατο γίνεται το κυρίαρχο κύτταρο μίας διαδικασίας συλλογικής: διαμορφώνει τις συνθήκες μίας γιορτής για όλους.

Και δίνει το μήνυμα, ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία, το παιχνίδι της μίας ημέρας να γίνει καθημερινότητα. Για τους ποδηλάτες που ζητούν να κυκλοφορούν στον τόπο τους με ασφάλεια στους δρόμους.

Όπως σημείωναν σε σχετικό κείμενο από την περυσινή διοργάνωση:

“Η πόλη πρέπει επιτέλους να προχωρήσει λίγο παραπέρα, να ξεφύγει από την μιζέρια της παλαιάς αντίληψης  που κάνει έργα βιτρίνας μόνο για την πιστοποίηση ευσήμων των τοπικών υπευθύνων και εξυπηρετήσεων φίλων και κουμπάρων. Να γίνει μία «πόλη για ποδήλατο», που θα βοηθήσει τους κατοίκους της στην καθημερινότητας τους, αλλά και να συμβάλει σε όλη την οικονομία της.”

feggari8_low

Δηλαδή και πιο πρακτικά, και μέσω αυτού του παιχνιδιού υπενθυμίζονται τα ζητούμενα για όλους, όχι μόνο για τους ποδηλάτες:

“Ελεύθεροι χώροι πράσινου, κυκλοφοριακή παιδεία, δίκτυο ποδηλατοδρόμων, κοινόχρηστα ποδήλατα, ελεύθερα πεζοδρόμια και ράμπες, έλεγχος στα τραπεζοκαθίσματα, ελεύθερος δημόσιος χώρος και βέβαια εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης.”

Θυμηθείτε τους κανόνες του παιχνιδιού πατώντας ΕΔΩ.

Θυμηθείτε τι είχε γίνει στο Φεγγάρι στη Ρόδα 7 μέσα από επιλεγμένες φωτογραφίες:

 

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...