15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η δήλωση του Αντώνη Λιάκου για τις κινήσεις Μακρόν ενάντια στην ισλαμιστική τρομοκρατία στα Τουρκικά ΜΜΕ

Ημερομηνία:

Στον τουρκικό τύπο δημοσιεύθηκε η πρόσφατη τοποθέτηση του καθηγητή Αντώνη Λιάκου, του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, πως «η πολιτική Μακρόν απέναντι στο Ισλάμ είναι προσβλητική».

Με τίτλους όπως: «Μια άλλη αντίδραση στον Γάλλο πρόεδρο έρχεται από την Ελλάδα», «Νέα αντίδραση στον ακόρεστο αποικιοκράτη Μακρόν από την Ελλάδα» κλπ, δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου προβάλλουν τη θέση που εξέφρασε ο Έλληνας καθηγητής και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με την ανάρτησή του στο Facebook.

«Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα λόγια του Γάλλου Προέδρου Εμανου;eλ Μακρόν για το Ισλάμ. Μια άλλη αντίδραση απέναντι στον Μακρόν, προήλθε από την Ελλάδα. Ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος, μέλος του κόμματος της κύριας αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, μοιράστηκε ένα άρθρο που ισχυρίζεται ότι η πολιτική του Γάλλου Προέδρου Μακρόν έναντι του Ισλάμ είναι προσβλητική» σημειώνει το netinternethaber.com.

Δείτε μερικά απο τα δημοσιεύματα:

Δείτε την ανάρτηση του Αντώνη Λιάκου:

Προσβλητικές είναι οι δηλώσεις  Ερντοάν για τον Μακρόν, προσβλητική όμως και η πολιτική Μακρόν απέναντι στο Ισλάμ. Δεν μπορείς να υπερασπίζεσαι  την ελευθερία ενάντια στους τρομοκράτες  προσβάλλοντας εκατομμύρια Μουσουλμάνους, μια από τις τρεις πολυπληθέστερες  θρησκείες στον πλανήτη. Η πολιτική «σύγκρουσης των  πολιτισμών» προσιδιάζει στην ακροδεξιά, και εξ αντιδράσεως ενισχύει τον ισλαμικό φονταμενταλισμό. Θα μπορούσε να είναι δείγμα υπερβολής και ανωριμότητας, αλλά σε συνδυασμό με την γαλλική πολιτική στη Λιβύη, στην υποσαχάρια μουσουλμανική Αφρική, τον Λίβανο και τη Συρία, μοιάζει να δείχνει την (αδύναμη) επιστροφή του αποικιακού απωθημένου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ