22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων έρχεται στο σπίτι σου»: Νέες πρωτότυπες και δωρεάν υπηρεσίες από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη για τις μέρες της καραντίνας

Ημερομηνία:

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης, η Προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Βιβή Χουδαλάκη και το προσωπικό των Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων,  λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, στέλνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα σε μικρούς και μεγάλους. Μεταφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στο σπίτι σας, με τη δράση: «Η Βιβλιοθήκη  στο σπίτι σου» μέσα από τις παρακάτω πρωτότυπες υπηρεσίες:

Α)  Εφαρμόζεται η μέθοδος: «Δανεισμός με παραγγελία».

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση:  library@chania.gr με τα στοιχεία των βιβλίων που βρήκαν στον κατάλογο OPEN ABEKT – και είναι διαθέσιμα για δανεισμό – ο οποίος είναι προσβάσιμος σε 24ώρη βάση στην ιστοσελίδα www.librarychania.gr  της Βιβλιοθήκης (κωδικούς, τίτλους κ.λ.π.). Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης θα κάνει την προετοιμασία, ώστε να ορίσει την παραλαβή στον χώρο της Βιβλιοθήκης.

Τα βιβλία, εφόσον είναι ήδη εντός του κτιρίου, διατίθενται άμεσα προς δανεισμό. Είναι ευνόητο πως για να δανειστεί κάποιος, χρειάζεται κάρτα μέλους της ΔΒΧ. Εάν δεν διαθέτετε, τότε θα χρειαστεί πρώτα να ζητήσετε την έκδοσή της. Η παραλαβή των βιβλίων γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, για τον ορισμό του σχετικού ραντεβού.

Β) Ξεκινάει το πρόγραμμα: «Δανειστική Βιβλιοθήκη κατ’ οίκον».

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ιωάννη Γιαννακάκη, μέσω του προγράμματος  «Η Βιβλιοθήκη  στο σπίτι σας»,  δίδουν τη δυνατότητα στα άτομα με ειδικές ανάγκες και στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, να απολαύσουν την ανάγνωση των βιβλίων που διαθέτει η Βιβλιοθήκη μας, κατανοώντας  τη σπουδαιότητα της μοναδικής συντροφιάς του βιβλίου στις σημερινές δύσκολες συγκυρίες.

Αναζητήστε και επιλέξτε τα βιβλία που επιθυμείτε – μέχρι 2 τον αριθμό – στον κατάλογο OPEN ABEKT – στην ιστοσελίδα www.librarychania.gr της Βιβλιοθήκης και είναι διαθέσιμα για δανεισμό ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τη Βιβλιοθήκη (2821 3 41661), για την κράτηση των βιβλίων που έχετε επιλέξει.

Τα βιβλία θα παραδίδονται στην εξώπορτα του σπιτιού ή της πολυκατοικίας όπου διαμένετε με όλες τις προφυλάξεις για τη νόσο covid-19 (μάσκα, γάντια, τοποθέτηση των βιβλίων σε σακούλα) και για τη διασφάλιση της υγείας του προσωπικού και του αναγνώστη ή του οικείου του, που τα παραλαμβάνει.

 

Γ) Στα παιδιά  που μένουν σπίτι, συνεχίζεται η σειρά αφηγήσεων – αναγνώσεων παιδικών βιβλίων & δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τα νέα video αλλά και  παλαιότερα αναζητήστε στον σύνδεσμο:  https://www.youtube.com/channel/UCAYWKxattewt4wSslqjIwtA

καθώς και στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων  https://www.librarychania.gr/

και  στο Facebook: https://www.facebook.com/librarychania   

Για την  ανάγνωση – αφήγηση και δραστηριότητες υπεύθυνες οι κυρίες:

"google ad"

Βιβή Χουδαλάκη, Προϊσταμένη Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων &

Ρούλα Τατσοπούλου, θεατρολόγος, υπάλληλος της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου.

Περισσότερες πληροφορίες:

Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου 2821 3 41774

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...