13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η Δημοτική Παράταξη «Δήμος Ενεργών Πολιτών» για το θέμα της μεταστέγασης του 27ο νηπιαγωγείου Χανίων

Ημερομηνία:

Εν όψει της έναρξης σε λίγες μέρες του νέου σχολικού έτους,  ως Δημοτική Παράταξη ζητήσαμε από την πρόεδρο του Δ.Σ. να συζητηθεί το στο προγραμματισμένο  δημοτικό συμβούλιο της 23-8-2013,  το θέμα της μεταστέγασης του 27ο νηπιαγωγείου Χανίων που βρίσκεται στην περιοχή  της Χαλέπας και φιλοξενείται σε ακατάλληλες συνθήκες στο κτήριο του  11ο Δ.Σ και Ν/Γ Χανίων. Η πρόσφατη απόφαση για μεταστέγαση του του 7ου Γυμνάσιου στο νέο γυμνασιακό  κτήριο του Κουμπελή και η χρήση του  κτηρίου που μέχρι σήμερα στεγαζόταν  από το Μουσικό Σχολείο Χανίων,  δημιουργούν κατά την γνώμη μας ευκαιρία για την λύση του προβλήματος στέγης του 27ο νηπιαγωγείου Χανίων.  Το πρώην κτήριο του  7ου Γυμνάσιου με την κατάλληλη διαμόρφωση,  έχει επαρκείς χώρους για να στεγάσει εκτός του μουσικού σχολείου και το 27ο νηπιαγωγείου Χανίων. Επειδή σε λίγες μέρες αρχίζει η νέα σχολική χρονιά,  ζητάμε άμεσα να εξεταστεί από την δημοτική  αρχή,  σε συνεργασία με την σχολική κοινότητα η οποία γνωρίζουμε ότι συμφωνεί, καθώς  και με  τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας, η δυνατότητα άμεσης μετεγκατάστασης του 27ου νηπιαγωγείου Χανίων .

Η εισήγησή μας αναλυτικότερα έχει ως εξής:

Το 27ο Ν/Γ Χανίων ιδρύθηκε το 2010 για να καλύψει ανάγκες της περιοχής της Χαλέπας αφού τα έως τότε υπάρχοντα νηπιαγωγεία δεν κάλυπταν τις ανάγκες τις περιοχής.

Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών σχολικών ετών φοιτούσαν 19 νήπια και προνήπια κάθε έτος και για την επόμενη σχολική χρονιά είναι ήδη εγγεγραμμένα 17 νήπια και προνήπια. Φιλοξενείται σε μια αίθουσα 40 περίπου τμ που έχει παραχωρηθεί από το 11ο Δ.Σ και Ν/Γ Χανίων.

Η αίθουσα αυτή πριν ιδρυθεί το 27ο Ν/Γ χρησιμοποιούνταν από το 11ο Ν/Γ Χανίων ως αίθουσα τραπεζαρίας, χαλάρωσης των νηπίων και για διάφορες κινητικές δραστηριότητες την οποία στερήθηκε.

Αυτή την αίθουσα χρησιμοποιεί τώρα το νηπιαγωγείο. Χρησιμοποιείται οκτώ ώρες ημερησίως ως αίθουσα διδασκαλίας, ως τραπεζαρία, ως χώρος χαλάρωσης των νηπίων, ως γραφείο των νηπ/γών και ως χώρος αποθήκευσης του εξοπλισμού του νηπ/γείου.

Η μεταστέγαση του κρίνεται αναγκαία:

Για λόγους υγιεινής: τα νήπια σε μια αίθουσα 40τ.μ παίζουν, τρώνε, χαλαρώνουν ανάμεσα στα τραπεζάκια. Οι τουαλέτες χρησιμοποιούνται από περίπου 60 νήπια καθημερινά με αποτέλεσμα να μην επαρκούν αφού δεν υπήρχε πρόβλεψη για τόσο μεγάλο αριθμό νηπίων.

Για Θέματα ασφαλείας: Ο αριθμός των νηπίων που προαυλίζεται μαζί είναι μεγάλος ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες που λόγω καιρικών συνθηκών δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο εξωτερικός αύλειος χώρος.  Χρησιμοποιείται ένας ενιαίος εσωτερικός διάδρομος που οδηγεί στις αίθουσες διδασκαλίας των νηπιαγωγείων και του δημοτικού σχολείου. Αυτό είναι πολλές φορές επικίνδυνο για τα ίδια τα παιδιά αλλά δημιουργεί και πρόβλημα στο δημοτικό σχολείο λόγω του θορύβου που δημιουργείται.

Για την χρησιμοποίηση του υπάρχοντος  εξοπλισμού:  που  δεν μπορεί τώρα να χρησιμοποιήσει λόγω έλλειψης χώρου,  αλλά ούτε να εξοπλιστεί με παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό υλικό λόγω έλλειψης χώρου αποθήκευσης.

 Για να μην  παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία του 11ου νηπιαγωγείου:  γιατί όλα τα προαναφερόμενα παρακωλύουν και την δική του ομαλή λειτουργία.

Όλοι οι παραπάνω λόγοι δημιουργούν την ανάγκη εξεύρεσης νέου  χώρου στέγασης του 27ου Ν/Γ Χανίων.

Ζητούμε λοιπόν αν είναι εφικτό να μεταστεγαστεί στο κτίριο του 7ου Γυμνάσιου Χανίων.  Να παραχωρηθούν τρεις αίθουσες διδασκαλίας στο ισόγειο. Η μια θα χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα διδασκαλίας, η άλλη ως χώρος χαλάρωσης και τραπεζαρίας και η τρίτη ως γραφείο των νηπιαγωγών και ως χώρος αποθήκευσης παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού υλικού.  Παράλληλα απαραίτητος όρος για την μετεγκατάσταση είναι η δυνατότητα διαχωρισμού  των χώρων μεταξύ μουσικού σχολείου και νηπιαγωγείου.

Θέλουμε τέλος να τονίσουμε  ότι μια πιθανή μεταστέγαση δημιουργεί και τις προϋποθέσεις για φοίτηση μεγαλύτερου αριθμού νηπίων στο μέλλον αν προκύψει ανάγκη.

"google ad"

 Για την  Δημοτική Παράταξη

Βάμβουκας  Αναστάσιος
Κουρούσης  Χαράλαμπος
Αλεξανδράκης  Νεκτάριος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...