20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η “διεύρυνση” του ωραρίου των καταστημάτων βρισκόταν πάντα σε εφαρμογή αλλά με τα καταστήματα… κλειστά

Ημερομηνία:

Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι…

Τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων έως τη 1 τα μεσάνυχτα εξετάζει η κυβέρνηση, λέει ο Πέτσας, όμως η αλήθεια είναι ότι η “διεύρυνση” βρισκόταν πάντα σε εφαρμογή.

Βλέπετε, το μέτρο του κλεισίματος στις 12 εφαρμόστηκε μόνο από τα καταστήματα και όχι από τους θαμώνες που ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς, συνεχίζει να παραμένει στο χώρο και μετά το κλείσιμο των φώτων με δικά του ποτά.

Μία έμμεση παραδοχή της αναποτελεσματικότητας του μέτρου ήταν και η απόφαση να κλείσουν και τα περίπτερα στις 12, λες και αν γνωρίζει ο πολίτης ότι τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ θα κλείσουν δε θα σπεύσει να προμηθευτεί τα όποια ποτέ θέλει λίγο πριν… κλείσει.

Άραγε, σκέφτονται στην κυβέρνηση πριν λάβουν αποφάσεις;

Το βέβαιο είναι ότι οι μόνοι που ένοιωσαν στο πετσί τους τις επιπτώσεις των αποφάσεων που έλαβαν είναι οι καταστηματάρχες που δίχως να τους εξηγηθεί επαρκώς και δίχως να τους δοθεί κάποιου είδους αποζημίωση είδαν τον τζίρο τους να συρρικνώνεται.

Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν είμαστε ενάντια στη λήψη μέτρων όμως τα μέτρα να μπορούν να εφαρμοστούν, να είναι λογικά και να έχουν αποτελεσματικότητα. Καταλαβαίνουμε ότι κλαμπ είναι δύσκολο να λειτουργούν όμως ποτέ δεν καταλάβαμε τον περιορισμό που τέθηκε σε εστιατόρια και καφετέριες.

Συμπερασματικά, εφόσον ληφθεί απόφαση για επέκταση του ωραρίου έως τη 1 είναι μία σωστή απόφαση η οποία όμως προκύπτει λόγω της αναποτελεσματικότητας του μέτρου του κλεισίματος των καταστημάτων στις 12 τα μεσάνυχτα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ