14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Η Διοίκηση του ΟΤΕ προσπαθεί να τρομοκρατήσει εργαζόμενους και στο Ηράκλειο καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καταδικάζει τις “πρακτικές τρομοκρατίας και εκβιασμού στις οποίες έχει επιδοθεί η εργοδοσία του ομίλου ΟΤΕ από τον ίδιο τον διευθύνων σύμβουλο, μέχρι τους τοπικούς διευθυντές και manager”.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου:

Ο στόχος αυτών των ενεργειών είναι διπλός. Στοχεύουν με την τρομοκρατία να πετύχουν, από την μία την κάμψη των αγωνιστικών διαθέσεων και διεκδικήσεων των συναδέλφων που παλικαρίσια βρέθηκαν σε απεργιακό αγώνα 15 ημερών τον προηγούμενο μήνα. Από την άλλη με εκβιασμούς και απειλές της λογικής «κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τη δουλειά σου», προσπαθούν να διώξουν από τον όμιλο συναδέλφους με συγκροτημένα και κεκτημένα δικαιώματα, ρίχνοντας τους το τυράκι των πακέτων αποχωρήσεων.

Οι απειλές και οι τρομοκρατία θα πέσουν στο κενό. Η γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του ΟΤΕ και θα δώσει όλες τις δυνάμεις της ώστε κανείς συνάδελφος να μην μείνει μόνος του απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας. Όπως έγινε και στην διάρκεια της απεργίας, οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στις απεργιακές φρουρές και στον αγώνα τσάκισαν τις τρομοκρατικές πρακτικές της διοίκησης που είχε επιστρατεύσει μέχρι και συλλήψεις απεργών. Έτσι και τώρα οι ενέργειες αυτές θα πάρουν απάντηση μέσα από τη μαζική συμμετοχή και δράση στα σωματεία και τα συνδικάτα.

Να τους δείξουμε την δύναμη μας ξανά. Χωρίς τους εργαζόμενους τίποτα δε μπορεί να λειτουργήσει. Οι εργοδότες ξέρουν τη δύναμη που έχουμε, την είδαν για ακόμα μια φορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος.

Για αυτό στις 18 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ πρέπει να συναντηθούν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για να δοθεί μαζική απεργιακή απάντηση. Κόντρα σε εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους που μας θέλουν χωρίς δικαιώματα, με διαλυμένους μισθούς και συντάξεις, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και συγκροτημένα δικαιώματα.

Στις 18 Φλεβάρη λέμε όχι στην τρομοκρατία, στη μισή ζωή. Στις 18 Φλεβάρη λέμε όχι στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο που είναι συνέχεια της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ. Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι ατομική υπόθεση, ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Αφορά την προστασία μας στους χώρους δουλειάς, την υγεία μας, την δημόσια και δωρεάν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αφορά όλη την οικογένεια μας. Η σύνταξη, η εξασφάλιση της υγειονομικής περίθαλψης δεν είναι λεφτά κανενός εργοδότη. Ανήκουν σε μας τους εργαζόμενους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 10πμ Πλ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...