14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον και τα άδικα και επικίνδυνα δημοσιεύματα για την Κρήτη και τους Κρητικούς

Ημερομηνία:

Του Ανδρέα Αναγνωστάκη, ποινικολόγου

I.  Αυτή την περίοδο, ένα συνταρακτικό γεγονός, απασχολεί την Ελλάδα.  Και όχι μόνο.

Ο Γιάννης Παρασκάκης, καταγόμενος και διαμένων στην Κρήτη, νεαρός άνδρας 27 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, φέρεται να ομολογεί στις Αστυνομικές Αρχές και στην Τακτική Ανάκριση, ανατριχιαστικά  πράγματα.

Μεταξύ των άλλων, πως κτύπησε επίτηδες με το αυτοκίνητο, βασάνισε, βίασε χυδαία και δολοφόνησε, την υψηλής αξίας Αμερικανίδα Βιολόγο,  Σούζαν Ιτον. Φίλη της Ελλάδος! Και θαυμάστρια της Κρήτης!..

Η φρίκη των ομολογιών,  έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς, να προβούν σε άδικες επιθέσεις,  κατά της Κρήτης και των Κρητικών.

Παρατίθενται αδιάντροπα σε δημοσιεύματα, μεταξύ των άλλων, πως στην Κρήτη, οι γυναίκες είναι “ιδιαίτερα απροστάτευτες”.  Και εκτεθειμένες σε δολοφονίες και βιασμούς.

Πως οι Κρητικοί απαξιώνουν, την ανθρώπινη ζωή.  Πως έχουν μετατραπεί σε κακής και επικίνδυνης ποιότητας ανθρώπους.  Που θέτουν σε κίνδυνο κάθε ένα, που κυκλοφορεί στο νησί.

Τα παραπάνω είναι  συκοφαντικά και δυσφημιστικά για το Νησί και τους κατοίκους του.

Το φρικιαστικό γεγονός, όπως εκτίθεται  στα δημοσιεύματα, είναι αλλόκοτο.

Ολες οι αφηγήσεις  και κάθε περιστατικό που αποδίδεται στον Παρασκάκη -αν είναι αλήθεια τα δημοσιεύματα-, καταδείχνουν ψυχικές και συναισθηματικές διαταραχές,  πολλαπλού τύπου.

Αυτές,  ούτε αγοράζονται,  ούτε διδάσκονται σε σχολές, τοπικά ή χρονικά.

Αποτελούν ένα στίγμα,  άλλως, μία καταδίκη του ανθρώπου,  απ’ ευθείας από την δημιουργία.  Δηλαδή, από τη Φύση.   Αποτελούν εγγραφές, στον ανθρώπινο εγκέφαλο.    Αυτού του στίγματος, είναι θύμα και  το  ίδιο  το άτομο.

Κατά συνέπεια, κάθε κακή πράξη, του βεβαρυμένου γενικά από τη φύση, ατόμου με αδυναμίες και διαστροφές, δεν βαρύνει την οικογένειά του. Ούτε  τους συντοπίτες του, ούτε τους συχωριανούς του. Ούτε βέβαια την Κρήτη ολόκληρη.

Τέτοιες πράξεις ακόμη, δεν είναι δυνατόν να θεωρηθούν αντιφεμινισμός της Κρήτης, όπως προσπαθούν να τις εμφανίσουν, ορισμένα δημοσιεύματα.

"google ad"

Πρόσφατα διάβασα ότι στο Ηράκλειο,  δολοφονήθηκε Γάλλος τουρίστας σε δωμάτιο ξενοδοχείου, στο οποίο ήταν μόνο, η γυναίκα-σύντροφός του.

Μην χρεώσουμε και τέτοια συμβάντα, στην Κρήτη!   Δηλαδή πως και γυναίκες σκοτώνουν στην Κρήτη,   άνδρες.

Εξ άλλου αντιφεμινισμός δεν περνά στην Κρήτη. Γιατί η γυναίκα, απολαμβάνει μεγάλου σεβασμού.  Και είναι η αφέντρα!…

Επισημαίνεται, πως, κανείς δεν χαρακτήρισε “φονιάδες” τους Κύπριους. Και την Κύπρο, νησί “κακοποιών”, επειδή ο “Ορέστης” που ήταν Κύπριος και μάλιστα Αξιωματούχος, πέταγε κλειδωμένες σε βαλίτσες, σκοτωμένες αλλοδαπές, στην Kόκκινη Λίμνη.

Κανείς δεν χαρακτήρισε γενοκτόνους τους Νορβηγούς, επειδή  ο “Aντερς Μπέριγκ Μπρέϊβικ”, εκτέλεσε με ριπές αυτόματου  όπλου, 77 άτομα. Χωρίς λόγο και αιτία.

Κανείς δεν χαρακτήρισε τους Αθηναίους, εξολοθρευτές, επειδή ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης, σκότωνε σαν αδέσποτα σκυλιά,  αστυνομικούς, ιερόδουλες, γιατρούς, φαρμακοποιούς κ.λ.π.

ΙΙ. Η προκείμενη περίπτωση είναι μεμονωμένη και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ:

1.    Απόδοση έμπρακτης και εξαιρετικής τιμής  εκ μέρους της Κρήτης, στην υψηλή κυρία Susanne Eaton,  ως αγνού θύματος, στα Εδάφη της, από την πολλαπλή διαστροφή της ανθρώπινης φύσης.

2.  Επίμονη, σχολαστική και σωστή ψυχιατρική και συναισθηματική έρευνα κάθε  πτυχής του δράματος. Και δίκαιη δίκη!..

3.   Επιβολή Δρακόντειων μέτρων πρόληψης, μελλοντικά.

4.  Στήριξη  εκ μέρους των  Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δημοσίου, των παιδιών και της γυναίκας του.   Και γενικά της οικογένειάς του. Που ζεί και θα βιώνει διαρκώς, την φρίκη και τις ενοχές.   Χωρίς δικό της φταίξιμο.

5.  Αποχή  από κάθε δυσφήμιση, εκ του τραγικού συμβάντος, των Κρητικών και της “παντέρμης Κρήτης” του Νίκου Καζαντζάκη.  Τώρα μάλιστα που ο “Σουλτάνος” και άλλα μεγάλα συμφέροντα, την απειλούν, με εξορύξεις και τρυπάνια.

Και την έχουν εντάξει στα προγράμματα αρπαγής.

ΙΙΙ.  Η Κρήτη, θα μείνει αλώβητη, στη θέση της.   Και στην περιωπή της. “Βωμό για θυσίες” την θεωρεί ο πλανήτης για όσα πρόσφερε και προσφέρει, στις υψηλότερες  αξίες του ανθρώπου.

Και οι άνθρωποί της,  θα μείνουν χωρίς αμαυρώσεις.  Και όπως πάντα φιλόξενοι. Και εγγυητές της ασφάλειας και της ήρεμης ζωής καθενός, που διαμένει σ’ αυτήν.  Και την επισκέπτεται!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ