19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Η “Δράση” μιλά για αριστερίστικες παρα-κυβερνητικές ομάδες στα Χανιά που διάλυσαν την εκδήλωση της Πρωτοβουλίας “Παιδεία 2015”

Ημερομηνία:

Σκληρή ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα η “Δράση” σχετικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στη ματαίωση της χθεσινής εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας “Παιδεία 2015” στα Χανιά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο υπουργός Παιδείας έχει τεράστια ευθύνες για όσα συνέβησαν χθές αφού με το να επιτρέπει να υπάρχουν αιώνιοι φοιτητές δίνει “φιλί της ζωής στις αριστερίστικες παρα-κυβερνητικές ομάδες, που στο όνομα δήθεν του φοιτητικού κινήματος, αναλαμβάνουν να φιμώσουν με τη βία όσους δημοκρατικά και με διάλογο αντιτίθενται στην κυβερνητική αντιμεταρρύθμιση”!

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η χθεσινή ολοκληρωτικής νοοτροπίας «αντισυγκέντρωση» στα Χανιά μικρής ομάδας ατόμων με στόχο τη διάλυση της εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015» στην Κρήτη, δείχνει που οδηγούν τα πράγματα οι πρωτοβουλίες Μπαλτά για επαναφορά των ελληνικών ΑΕΙ στο διεθνές περιθώριο.

Αντί για το νηφάλιο διάλογο και την ανταλλαγή επιχειρημάτων, όπως συμβαίνει σε κάθε ακαδημαϊκό περιβάλλον, επικράτησαν οι ύβρεις, οι προπηλακισμοί και τα γνωστά συνθήματα των αριστερίστικων γκρουπούσκουλων. Ο υπουργός Παιδείας έχει τεράστιες ευθύνες για όσα συνέβησαν χθες.

Με τις πρακτικές του (π.χ. αιώνιοι φοιτητές), δίνει το φιλί της ζωής στις αριστερίστικες παρα-κυβερνητικές ομάδες, που στο όνομα δήθεν του φοιτητικού κινήματος, αναλαμβάνουν να φιμώσουν με τη βία όσους δημοκρατικά και με διάλογο αντιτίθενται στην κυβερνητική αντιμεταρρύθμιση.

Την ώρα που η χώρα πτωχεύει οικονομικά και μια ύστατη σωτήρια πρωτοβουλία αναζητείται, προστίθεται στα δεινά της και η πνευματική πτώχευση στην οποία οδηγεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη νέα γενιά της πατρίδας μας, με όσα κάνει στο χώρο της παιδείας.

Η Δράση στο πλαίσιο του κινήματος που αναπτύσσεται για την σωτηρία της παιδείας θα συνεχίσει τον αγώνα για να σταματήσει η κυβερνητική κατεδάφιση, αλλά και ο τραμπουκισμός και η τρομοκρατία την οποία ασκούν τα παρα-κυβερνητικά αριστερίστικα «τάγματα εφόδου».

Με τη νεολαία, τους διανοούμενους της χώρας και τις προοδευτικές κοινωνικές της δυνάμεις θα συνεχίσουμε τη μάχη ώστε να μην κυριαρχήσει και πάλι ο κομματικο-συνδικαλιστικός Μεσαίωνας στην εκπαίδευση. Αρκετά δεινά έχει επισωρεύσει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...