15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η Ελλάδα δίνει 3,5 δις για τη στήριξη της οικονομίας, η Ισπανία 200 δις και οι ΗΠΑ 6 τρισσεκατομμύρια

Ημερομηνία:

Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος κ. Σταϊκούρα απέχει πολύ από αυτό που χρειάζεται πραγματικά η οικονομία

Ο κ. Σταϊκούρας σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες στήριξης της ελληνικής οικονομίας λόγω του πλήγματος που έχει δεχθεί από την επιδημία του κορωνοϊού αναφέροντας ότι έχουν εξειδικευθεί μέτρα που αφορούν 600.000 επιχειρήσεις και περίπου 1,2 εκατομμύρια μισθωτούς και 550.000 αυτοαπασχολούμενους και επαγγελατίες. Σύμφωνα με όσα ανέφερε το συνολικό κόστος είναι περίπου 2,5% του ΑΕΠ.

Μάλιστα για να τονίσει το γεγονός ότι σύμφωνα με τη θεώρηση της κυβέρνησης, έχουν κάνει αρκετά είπε ότι “πρόκειται για ποστό υψηλότερο από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο” που είναι στο 2%.

Δεν έχουμε τα στοιχεία για όλες τις χώρες της Ευρώπης όμως έχουμε τα στοιχεία για κάποιες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Στην Αγγλία ο πρωθυπουργός Boris Johnson ανακοίνωσε μέτρα στήριξης της οικονομίας που ισοδυναμούν με το 15% του ΑΕΠ της χώρας ενώ την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεζ ανακοίνωσε μέτρα στήριξης που ισοδυναμούν με το 20% του ΑΕΠ και φτάνουν τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ενώ στις ΗΠΑ όχι κάποιου σοσιαλιστή ή αριστερού προέδρου, αλλά του Ντόναλντ Τραμπ προχωρούν σε παροχές ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολλαρίων με τη δυνατότητα παροχής επιπλέον ρευστότητας ύψους 4 τρισεκατομμυρίων δολλαρίων.

Τα 2 τρισεκατομμύρια δολλάρια αντιστοιχούν στο 10% του ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Άραγε, σε αυτές τις χώρες πετάνε τα χρήματά τους ή προσπαθούν να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας;

Ποιος κάνει αυτά που οφείλει να κάνει λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που ζούμε;

Ποιος πραγματικά πιστεύει ότι τα 3,5 δις που έδωσε η κυβέρνηση αντιμετωπίζουν το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργήσει στην ελληνική οικονομία η επιδημία του κορωνοϊού και η αποδιάρθρωση του δημόσιου συστήματος υγείας;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ