13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Η Ελλάδα θέλει πυρηνικά όπλα στο έδαφός της για να καλοπιάσει τις ΗΠΑ, λέει Τούρκος αντιπτέραρχος ε.α.

Ημερομηνία:

Η Αθήνα επιδιώκει να παρέχει κάθε στήριξη στο ΝΑΤΟ προκειμένου να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ουάσινγκτον, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείοSputnik ο Τούρκος αντιπτέραρχος εν αποστρατεία Ερντογάν Καρακούς, σχολιάζοντας αναφορές περί χρήσης ελληνικών βάσεων από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για αποθήκευση πυρηνικών όπλων.

«Ο στόχος είναι να αποκτήσουν τη στήριξη της Ουάσινγκτον, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την πρόσφατη επίσκεψη αξιωματούχου του ΝΑΤΟ στην αεροπορική βάση Άραξου στην Ελλάδα» είπε σχετικά.

«Ενώ η Ελλάδα καταβάλλει προσπάθειες να κερδίσει τη στήριξη των Αμερικανών εναντίον της Τουρκίας όσον αφορά σε θέματα που έχουν να κάνουνε με την Κύπρο και τα νησιά του Αιγαίου, οι ΗΠΑ, με τη σειρά τους, επιδιώκουν να αποκομίσουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη από αυτή την κατάσταση. Οπότε είναι ασφαλές να πούμε πως η επίσκεψη του αξιωματούχου του ΝΑΤΟ στον Άραξο είναι κατά κάποιον τρόπο προειδοποίηση της Ουάσινγκτον προς την Άγκυρα» σχολίασε ο Καρακούς.

Επίσης, συμπλήρωσε ότι η Αλβανία προσπαθεί και αυτή να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με τις ΗΠΑ να προσπαθούν να αποκτήσουν έλεγχο τμήματος της θάλασσας και του εναερίου χώρου της επιδιώκοντας την δημιουργία μιας αποκλειστικής οικονομικής ζώνης στην περιοχή.

«Οι ΗΠΑ εξετάζουν τον Άραξο ακριβώς μέσα από αυτό το πρίσμα. Οπότε από τη μία πλευρά η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει τη στήριξη των ΗΠΑ και από την άλλη η Ουάσινγκτον κάνει την Αθήνα να προβεί σε βήματα προς την κατεύθυνση των αμερικανικών ενδιαφερόντων στην περιοχή» καταλήγει ο Καρακούς.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη», στις 17 Μαΐου την αεροπορική βάση Άραξου επισκέφθηκε ο Φρεντ Φρέντρικσον, επικεφαλής Πυρηνικής Πολιτικής του ΝΑΤΟ, ενώ ο γγ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, έχει δηλώσει ότι έχει  προχωρήσει η συντήρηση, επισκευή και ο εκσυγχρονισμός της βάσης του Αραξου, προκειμένου, όπως φημολογείται, να εγκατασταθούν εκεί αμερικανικά πυρηνικά όπλα (που υπήρχαν εκεί και παλαιότερα, μέχρι την απομάκρυνσή τους στις αρχές της δεκαετίας του 2000).

huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...