23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η Ελλάδα μπορεί: Aπό τον πρωτοπόρο δάσκαλο Άγγελο Πατσιά έως τον Μιχάλη Ζουλουμίδη που παράγει την καλύτερη σπιρουλίνα στον κόσμο, μυαλά υπάρχουν | Βίντεο

Ημερομηνία:

Εικόνες μια «άλλης» Ελλάδας, μιας Ελλάδας που σε πείσμα των οικονομικών μέτρων και της εθνικής κατάθλιψης συνεχίζει να «μπορεί», παρουσίαζει το «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα»! Ο φακός της εκπομπής βρέθηκε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να αναδείξει τους ανθρώπους  που με τη φαντασία, τις γνώσεις, την υπομονή και την επιμονή τους, ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς μας κάνουν να ελπίζουμε πως όλα θα πανε καλά! Γιατί λεφτά μπορει να μην υπάρχουν… αλλά μυαλά υπάρχουν!

Το «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ «11+1 τρόποι για να ξεφύγουμε από την κρίση», παρουσιάζει νέες ιστορίες επιτυχίας. Επιχειρηματίες, συνεταιρισμοί, επιστήμονες, σχολεία, εκπαιδευτικοί οργανισμοί που διακρίνονται, αλλά και ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου, που είναι … Έλληνας!

Η Ελλάδα σπαέι τα παγκόσμια σύνορα. Ο Μιχάλης Ζουλουμίδης παράγει την καλύτερη σπιρουλίνα του κόσμου στη Νιγρίτα Σερρών και την στέλνει για καλλιέργεια στο διάστημα!

Είναι το ακριβότερο μπαχαρικό στο κόσμο και η καλύτερη ποιότητα του παράγεται στην Ελλάδα. Για τον κρόκο Κοζάνης, το κόκκινο χρυσάφι της ελληνικής γης δεν υπάρχει κρίση, αλλά… επιστροφή στη φύση.

Από τις βρύσες των κατοίκων του Νέου Βουπρασίου έτρεχε για χρόνια μολυσμένο νερό. Ο Δημητρης Βαγενάς, καθηγητής στο Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θέλοντας να προσφέρει στους συγχωριανούς του πόσιμο νερό, αναπτύσσει ένα φίλτρο που φέρνει ριζική αλλαγή στην ποιότητα ζωής τους.

Όταν πριν από χρόνια ένα μέλος της οικογένειας του δρ Χημείας στο Πανεπιστήμιο των Πατρών, Γιάννη Ματσούκα, προσβλήθηκε από σκλήρυνση κατά πλάκας, εκείνος έβαλε στόχο να αναπτύξει ένα φάρμακο θεραπευτικό για την ασθένεια. Σήμερα είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο εμβόλιο που θα αντιμετωπίσει τη σοβαρή αυτή πάθηση.

Θέλανε να δημιουργήσουν, κάτι το οποίο ακούγεται τρελό… ένα αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Και το έκαναν! Ο λόγος για μια ομάδα νεαρών ερευνητών και φοιτητών του Πολυτεχνείου Χανίων, οι οποίοι όχι μόνο κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα πρότυπο ηλεκτρικό όχημα, αλλά και να τερματίσουν πρώτοι σε διεθνείς οικολογικούς μαραθώνιους με αυτό.

Η επιστημονική ομάδα του Πέτρου Δάρα, στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεματικής του ΕΚΕΤΑ, εχει εξειδικευτεί στις τριαδιάστατες εικόνες. Προσφέρουν εικόνες από σημεια του σώματος που, μέχρι τώρα, ήταν πολυ δυσκολο να καταγραφούν με ακριβεια, αλλά κι ένα google… με συναίσθημα!

Η ερευνητική ομάδα PHOSNET επεξεργάζεται μια ιδέα, που μπορεί να προκαλέσει ηλεκτρονικη επανάσταση! Αναπτύσσουν μια οπτική RΑΜ που θα κάνει τους υπολογιστές μας να τρέχουν… με 1000!

Ένα σχολείο γίνεται γνωστό σε όλη την Ελλάδα… Από το ξεχασμένο από τον τουρισμό χωριό Φουρφουράς στον Ψηλορείτη εκπέμπει η πρώτη σχολικη ιντερνετική τηλεόραση της Ελλάδας! Ο  Άγγελος Πατσιάς, κάνει τη διδασκαλία παιχνίδι και θυμίζει ότι το να είσαι δάσκαλος δεν είναι επάγγελμα, αλλά λειτούργημα!

Μια βιβλιοθήκη βραβευμένη από τον Μπιλ Γκέιτς. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας παντρεύει την κλασική παιδεία με τις νέες τεχνολογίες και γίνεται το hot-spot της πόλης!

Και ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου, ο οποίος είναι… Έλληνας! Ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Παναγιώτης Καρκατσούλης, δουλεύει για το κράτος με πάθος και αγαπάει αλλήλους αλλά και …δημοσίους υπαλλήλους!

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...