16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Ελλάς πωλείται: Μεγάλο ενδιαφέρον και για τα κρητικά ακίνητα δείχνουν οι Ευρωπαίοι – “Έχει μετατραπεί στην μεγαλύτερη αγορά ακινήτων της τελευταίας δεκαετίας”

Ημερομηνία:

Αύξηση της τάξης του 200% έχει καταγράψει το τελευταίο διάστημα μόνο στη Βρετανία η ζήτηση για ένα σπίτι στην Ελλάδα, η οποία, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην Deutsche Welle, «έχει μετατραπεί στην μεγαλύτερη αγορά ακινήτων της τελευταίας δεκαετίας» στην περίοδο του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Rightmove «η Ελλάδα είναι στις κορυφαίες αναζητήσεις μαζί με Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία και Ιταλία».

«Το ενδιαφέρον ήταν τόσο έντονο ώστε να έχουν καταγραφεί περισσότερες από 1 εκατ. αναζητήσεις από την ημέρα που η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τις νέες ταξιδιωτικές της οδηγίες στα τέλη Ιουνίου» σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Συνολικά το ενδιαφέρον για κάποιο ακίνητο στις πέντε προαναφερθείσες χώρες έχει αυξηθεί κατά 340% σε σχέση με τα στοιχεία στα μέσα Ιουνίου δείχνουν τα στοιχεία της Rightmove.

Παρόμοια ενδιαφέρον εκδηλώνουν το τελευταίο διάστημα και Γερμανοί, Γάλλοι, Αυστριακοί και Ελβετοί.

«Το τηλέφωνο δεν έχει σταματήσει να χτυπάει. Έχω προγραμματισμένες παρουσιάσεις για όλο το υπόλοιποι καλοκαίρι» δηλώνει η Χίλαρι Ντόσον από την εταιρεία Crete Homes.

Μόνο οι Γερμανοί, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, έχουν αυξήσει τις επενδύσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα κατά 50% επιλέγοντας εκτάσεις στην Πελοπόννησο αλλά και βίλες σε νησιά όπως η Αμοργός, η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Κάρπαθος.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ «η κινητήρια δύναμη πίσω από την «έκρηξη» για την απόκτηση από ξένους ενός παραθεριστικού ακίνητου στην Ελλάδα βρίσκεται η σχετική επιτυχία της χώρας στην διαχείριση της επιδημίας του κορωνοϊού».

«Οι άνθρωποι νιώθουν πιο ασφαλείς εδώ. Και θέλουν να διατηρήσουν αυτή την ασφάλεια κάτω από τον ήλιο» σημειώνει ο εκπρόσωπος της Chestertons.

Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε ότι την ίδια στιγμή στην Ελλάδα οι τιμές των ακινήτων έχουν καταρρεύσει ενώ ένας τεράστιος αριθμός ακινήτων είναι υποθηκευμένος ενώ οι διαδικασίες των πλειστηριασμών αναμένεται να πληθύνουν το επόμενο διάστημα. Το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων για τα σπίτια στην Κρήτη έρχεται σε μία περίοδο οικονομικής κατάρρευσης.

Με πληροφορίες από tourismtoday.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...