17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η ΕΛΜΕ Χανίων στηρίζει την κινητοποίηση των μαθητών τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου – Συμπαράσταση και από αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους

Ημερομηνία:

Καλέσμα για συμμετοχή στη μαθητική κινητοποίηση της Δευτέρας απευθύνει η ΕΛΜΕ Χανίων η οποία μάλιστα θα προχωρήσει και σε τρίωρη στάση εργασίας για να διευκολύνει όσους θέλουν να συμμετάσχουν. Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των μαθητών εκφράζουν ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων αλλά και πολλοί αγροτικοί σύλλογοι του νομού.

Πιο αναλυτικά, με ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων, ανταποκρινόμενο σε ανάλογο κάλεσμα της ΟΛΜΕ, αποφάσισε να συμμετέχει στο μαθητικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 12:00 στην πλατεία Αγοράς και καλεί σε μαζική συμμετοχή όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για την επιτυχία αυτής της κινητοποίησης. Για το λόγο αυτό, κηρύσσει στάση εργασίας διευκολυντικού χαρακτήρα στις 2 Νοέμβρη από τις 11.00 έως τις 14.00.

Από την πλευρά του, με ανακοίνωσή του ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων σημειώνει:

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα που κάνουν τα παιδιά μας στο Γυμνάσιο-Λύκειο Βάμου και ΕΠΑΛ Βρυσών. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια για μόνιμους καθηγητές και κάλυψη όλων των κενών όπως για παράδειγμα το ΕΠΑΛ Βρυσών όπου τέλος Οκτώβρη δεν έχει ακόμα προσληφθεί καθηγητής ειδικής αγωγής κτλ. Απαιτούμε να υπάρχει δωρεάν μεταφορά όλων των παιδιών ,και ένα γεύμα δωρεάν. Να φτιαχτεί νέο κτήριο στο Βάμο και όχι να κάνουν μάθημα οι μαθητές στα ΠΡΟΚΑΤ. Να υπάρχει πρόγραμμα σπουδών για ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών, ώστε να μην χρειάζονται τα φροντιστήρια. Σήμερα απαιτείται κοινός αγώνας μαθητών-γονιών-καθηγητών.

Οι Αγροτικοί σύλλογοι Πρώην Δήμου Αρμένων, Κάϊνας, Γαβαλοχωρίου εκφράζουν και αυτοί τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των μαθητών:

Οι αγροτικοί μας σύλλογοι συμπαραστέκονται στον αγώνα που κάνουν τα παιδιά μας στο Γυμνάσιο και Λύκειο Βάμου και ΕΠΑΛ Βρυσών για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους. Για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα εξοντώνει τους μαθητές, όπως απαιτούν οι ανάγκες της αγοράς και προβλέπεται από το λεγόμενο «Νέο» λύκειο. Για να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια από την κυβέρνηση ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε κτήρια όπως στο Γυμνάσιο-Λύκειο Βάμου. Μόνιμους καθηγητές, δωρεάν όλα τα βιβλία, συντήρηση σχολείων και όποιες άλλες ανάγκες για πλήρη λειτουργία. Για να δοθεί ένα γεύμα για όλα τα παιδιά, για δωρεάν μεταφορά για όλους. Να εφαρμόζονται όλα τα μέτρα υγιεινής κτλ. Ενώ χειροτερεύει η φοροληστεία σε βάρος μας, λένε στα παιδιά μας στα σχολεία ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τις ανάγκες της μόρφωσής τους. Ο αγώνας μαθητών, αγροτών-γονιών, καθηγητών είναι κοινός.

Απόφαση μαθητών του Γενικού Λυκείου Βάμου

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Βάμου προαναγγέλλουν τη συμμετοχή τους στη μαθητική κινητοποίηση της 2 Νοεμβρίου στην Πλατεία Αγοράς και προβάλλουν τα αιτήματά τους:

• Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας.

• Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις, να μην καταργούν – συγχωνεύουν σχολεία και τμήματα. Κάθε τμήμα να έχει 20 μαθητές για να μπορεί να γίνεται μάθημα.

• Δωρεάν ένα γεύμα τη μέρα για όλους τους μαθητές

• Στα τσακίδια τα μνημόνιά τους. Στα τσακίδια οι νόμοι τους για το «Νέο Λύκειο» και το «Νέο επαγγελματικό λύκειο»

• Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε και οι εξετάσεις να γίνονται μετά το τέλος του Λυκείου.

• Να διοριστούν μόνιμοι καθηγητές για να καλυφτούν οι ανάγκες των σχολείων μας

"google ad"

Συγκεκριμένα για το σχολείο μας:

• Άμεσα να αρχίσει σχέδιο κτηρίου που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε μάθημα σε ΠΡΟΚΑΤ τον 21ο αιώνα.

• Να γίνει χημικός έλεγχος του νερού στο σχολείο, γιατί μυρίζει και αν δεν είναι πόσιμο, να εξασφαλιστεί υγιεινό-ελεγμένο νερό

• Πρόσληψη καθαρίστριας, γιατί έχουμε μια καθαρίστρια για 3 σχολεία. Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο

• Να μην πληρώνει κανένα παιδί στα ΚΤΕΛ για να έρχεται και να φεύγει από το σχολείο. Να εξασφαλιστούν λεωφορεία ώστε να μην υπάρχει μαθητής όρθιος στα ΚΤΕΛ.

• Κανείς να μην πληρώσει για το βιβλίο των Αγγλικών ούτε για φωτοτυπίες

• Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δεν τους χαρίζουμε τα όνειρά μας και το μέλλον μας. Θα μας βρουν απέναντί τους. Στις 2 Νοεμβρίου ενώνουμε τις φωνές μας με τους υπόλοιπους μαθητές στα Χανιά, με τους μαθητές από όλη την Ελλάδα. Καλούμε σε συντονισμό τα 5μελή και 15μελή του Νομού μας, να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.

Μαθητές από το τμήμα Α3 και η συνέλευση του τμήματος Α2 του ΓΕΛ ΒΑΜΟΥ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...