21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η ενεργειακή κρίση βυθίζει στο χάος τη Βενεζουέλα

Ημερομηνία:

Τα ράφια πολλών καταστημάτων είναι άδεια ενώ σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία και φαρμακεία φρουρούνται για να αποφευχθούν οι λεηλασίες.

Τεράστιες ουρές για τα τρόφιμα και μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των πολιτών είναι οι εικόνες που μεταδίδουν τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Forbes, η χώρα δεν έχει καν χρήματα για να κόψει χαρτονομίσματα.

Η οικονομία της χώρας που ήταν έτσι κι αλλιώς σε κακή κατάσταση επιδεινώθηκε από την ενεργειακή κρίση. Αυτή προέκυψε καθώς η υδροηλεκτρική ενέργεια, η οποία είναι η πηγή των δύο τρίτων της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, έχει υποστεί πλήγμα από την χειρότερη ξηρασία με την οποία έχει έρθει αντιμέτωπη η χώρα από το 1969.

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο αποδίδει την περίοδο παρατεταμένης ξηρασίας στο φαινόμενο Ελ Νίνο και παράλληλα κατηγορεί την φιλελεύθερη αντιπολίτευση και τις μεγάλες καπιταλιστικές δυνάμεις για πόλεμο.

Αντίθετα η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Μαδούρο για την οικονομική κατάσταση της χώρας ενώ αναφορικά με την ενεργειακή κρίση του χρεώνει την έλλειψη επενδύσεων στις υποδομές. Η αντιπολίτευση οργανώνει δημοψήφισμα για την αποπομπή του Μαδούρο από την προεδρία.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...