19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

“Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν”: Δύο κινητοποιήσεις για την απεργία στα Χανιά την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη

Ημερομηνία:

Ξεχωριστές κινητοποιήσεις, όπως συνήθως, θα πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα και στα Χανιά.

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων και το Νομαρχιακή Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλούν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πλατείας Δημοτικής Αγοράς στις 11 το πρωί της Πέμπτης.
Αντιστοίχως το ΠΑΜΕ καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πλατείας Νέων Καταστημάτων στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας.

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απευθύνουν και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος ν. Χανίων αλλά και οι αγροτικοί σύλλογοι πρώην δήμου Μυθήμνας, πρώην δήμου Αρμένων, Κάινας, Γαβαλοχωρίου, Παλαιών Ρουμάτων, Μεσκλών, Αμυγδαλοκεφαλίου με προσυγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στον Κόμβο Μουρνιών με τα αγροτικά τους οχήματα.

Εργατικό Κέντρο ν. Χανίων: “Καταργούν κάθε παροχή και κοινωνική ασφάλεια”

DSCF3699

Πιο αναλυτικά, τo Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους όλης της χώρας στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου και στο συλλαλητήριο στις 11.00π.μ. στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Σημειώνουν τα εξής:

Η κυβέρνηση αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχίζει τις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, προχωρώντας σε νομοθετήματα που καταργούν κάθε παροχή και κοινωνική ασφάλεια.

Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού τις επόμενες μέρες, φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές , φέρνει νέα φοροκαταιγίδα, χαράσσει το δρόμο για σαρωτικά χτυπήματα συνολικά στη ζωή της εργατιάς.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ü Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγ­γαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

ü Kαμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.

ü Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.

ü Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.

"google ad"

ü Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

ü Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.

ü Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής κατά των μικρομεσαίων, συγκαλυμ­μένης προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγαλοφειλετών, εκχώρησης του δημόσιου πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους, πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προ­σβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

ü Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.

ü Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

ü Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

ü Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρ­μετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής.

ü Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.

Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα.

Όλοι και όλες μαζί αρκεί να το πιστέψουμε.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς.

Όλοι ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

ΠΑΜΕ: Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν

DSCF3748

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ σημειώνει τα εξής:

Το μεγάλο κεφάλαιο, η κυβέρνηση, η ΕΕ προχωρούν σε ένα καλά σχεδιασμένο και προμελετημένο έγκλημα, στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Όσο περνούν οι μέρες οργιάζει ακόμα περισσότερο η προπαγάνδα τους, προκειμένου να «πείσουν» τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα των νέων βάρβαρων αντιασφαλιστικών μέτρων. Οι εκβιασμοί, τα διλήμματα και οι δηλώσεις που εστιάζουν στη διάσωση δήθεν του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, φέρνουν νέο οδοστρωτήρα μέτρων που στην ουσία διαλύουν και τα τελευταία εναπομείναντα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα!

Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού τις επόμενες μέρες, φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές, φέρνει νέα φοροκαταιγίδα, χαράσσει το δρόμο για σαρωτικά χτυπήματα συνολικά στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

ΘΕΛΟΥΝΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!

Ø Δήλωσε οργανωμένα, ταξικά και συλλογικά την ανυπακοή σου!

Ø Να σπάσουμε το κλίμα ανοχής που ισχυρίζεται πως έχει η κυβέρνηση!

Ø Να σπάσουμε το κλίμα της «κοινωνικής συνοχής» και του «εθνικού διαλόγου» που προβάλει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να τορπιλίσει τα δικαιώματα μας!

Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη παντού, στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές! Να μην αφήσουμε να απλωθεί η εξαθλίωση, να ξεσπιτωθούν εργαζόμενοι. Να αποκρούσουμε τα κοράκια που ακονίζουν τα νύχια τους.

Να μπλοκάρουμε τα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης!

Διαλύουν συθέμελα ότι έχει απομείνει από τον  κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης καθώς η βασική αρχή του νέου ασφαλιστικού συστήματος θα στηρίζεται στο βασικό νόμο που ισχύει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στην ιδιωτική υγεία και στα διαγνωστικά κέντρα. Δηλαδή στο δόγμα «όσα πληρώσεις τόσα θα πάρεις», που σημαίνει μηδενικές παροχές και συντάξεις-ξεροκόμματα για τη συντριπτική πλειοψηφία που σήμερα βρίσκεται στην ανεργία, που ψάχνει ανάσες στα κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, που αμείβεται με τους απαράδεκτους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, που εργάζεται χωρίς συλλογικές συμβάσεις με τσακισμένους τους κλαδικούς μισθούς! Στην πραγματικότητα στο νέο σύστημα ασφάλισης που προετοιμάζουν θα είναι καθορισμένα τα ποσά που θα πληρώνουμε αλλά δε θα γνωρίζουμε τι συντάξεις και παροχές θα έχουμε!

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ!

Ο εργαζόμενος λαός έχει το δίκιο. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει και πληρώνουν με τον ιδρώτα και το αίμα τους, το ασφαλιστικό σύστημα. Δεν κάνουμε πίσω από το αίτημα της ανάκτησης των απωλειών μας στα χρόνια της κρίσης, από την επιστροφή των αποθεματικών που λεηλατήθηκαν από το 1950 ως σήμερα! Έχουμε κάθε συμφέρον να αρνηθούμε το δρόμο που ενισχύει την κερδοφορία των μονοπωλίων, να αποτρέψουμε την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα! Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

Μονόδρομος για το λαό είναι να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους, η ασφάλιση θεωρείται δυσβάστακτο βάρος που πρέπει να αποτινάξουν! Μια άλλη ισχυρή μερίδα του κεφαλαίου (έμποροι υγείας, κλινικάρχες, ιδιωτικές ασφαλιστικές) τρίβει τα χέρια της. Τα στοιχεία κερδοφορίας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών είναι αποκαλυπτικά για την πολιτική κατεύθυνση κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ που διαλύουν κομμάτι-κομμάτι την κοινωνική ασφάλιση προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Την ίδια στιγμή που οι συντάξεις και οι παροχές συναντούν συνεχόμενες περικοπές,  μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο τζίρος των ασφαλιστικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στα 2 δισ. ευρώ περίπου, καταγράφοντας άνοδο 1,8%.

Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους!

Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν! Ήρθε η ώρα να σταματήσει το διαίρει και βασίλευε, οι λογικές «το ταμείο μου»,  «η κατηγορία μου», οι διαχωρισμοί «νέοι-παλιοί». Αυτό είναι το δηλητήριο που έσπερναν και σπέρνουν χρόνια τώρα κεφάλαιο, κυβερνήσεις αλλά και φορείς του εργοδοτικού συνδικαλισμού, υψώνοντας τείχη στην ενότητα της εργατικής τάξης απέναντι στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η πραγματική αντίθεση δε βρίσκεται ανάμεσα στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι παράγουν πλούτο και τον τσεπώνουν οι μονοπωλιακοί και επιχειρηματικοί όμιλοι. Εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι – Λαϊκές ανάγκες και κερδοφορία. Αυτές είναι οι πραγματικές αντιθέσεις

Τα μέτρα δεν αφορούν μόνο όσους βγαίνουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια και βλέπουν καθημερινά αλλαγές στα όρια ηλικίας και στα ποσά, ούτε αφορούν μόνο τους ήδη συνταξιούχους που αντιμετωπίζουν συνεχώς νέες περικοπές στις συντάξεις. Αφορούν κυρίως τους νέους ανθρώπους που μπαίνουν στην παράγωγη με τους πλέον χείριστους όρους, που θα ασφαλιστούν με το νέο σύστημα.

Ενίσχυσε την πάλη σου! Οργανώσου στο σωματείο σου!

Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται πως κανένας δε μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση, καμιά ατομική στάση δε μπορεί να δώσει διέξοδο. Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται οργανωμένη, συλλογική αγωνιστική απάντηση. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς παντού. Να δυναμώσει η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, να συσπειρωθούμε περισσότερα σωματεία, συνδικαλιστές με το ΠΑΜΕ!

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην συμβιβαστούν με την κατάργηση των δικαιωμάτων  τους, να μην αρκεστούν στα ελάχιστα!  Να ξεπεράσουμε τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που τα έχουν δώσει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο και έχουν βάλει πλάτη στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων. Η γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής που ακολουθούν, αποθαρρύνει  την οργάνωση  των εργαζόμενων, οδηγεί στις μειωμένες απαιτήσεις. Οδηγεί στην υλοποίηση των σχεδιασμών του κεφαλαίου χωρίς εμπόδια, υψώνει τείχη στην ανάπτυξη αναγκαίων  αγώνων της εργατικής τάξης, δυσκολεύει την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Δυνάμωσε τη γραμμή του ΠΑΜΕ, την κοινωνική συμμαχία!

Να παλέψουμε μαζί με τους αυτοαπασχολουμένους και τους φτωχούς αγρότες, την ΠΑΣΕΒΕ και την ΠΑΣΥ, μαζί με τις γυναίκες και τους φοιτητές και τις οργανώσεις τους, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, για ένα κίνημα που δε θα παζαρεύει δικαιώματα και κατακτήσεις αλλά θα υψώνει τείχη, θα καθυστερεί αντεργατικά μέτρα, θα οργανώνει τους αγώνες για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, θα μπαίνει επικεφαλής στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή της πολιτικής που βάζει φραγμό στη λαϊκή ευημερία, στην αξιοπρεπή ζωή. Παράλληλα θα δίνει προοπτική στην πάλη της καθημερινής δράσης για μια φιλολαϊκή ανάπτυξη με κεντρικό σχεδιασμό, με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, μια ανάπτυξη που θα έχει ως κύριο και αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες μας και όχι των μονοπωλίων.

Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της κοινωνικής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξουμε τον σημερινό αρνητικό συσχετισμό, ώστε να αποτινάξουμε από πάνω μας τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, να έχουμε ανάπτυξη που μοναδικό κίνητρο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Αγρότες – Κτηνοτρόφοι: Φέρνουν συνθήκες Μεσαίωνα

Αγροτικοί και κτηνοτροφικοί συλλόγοι συμμετέχουν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με το εξής κείμενο:

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ έχουν υπογράψει τη θανατική καταδίκη των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, των μισθωτών, των συνταξιούχων, φέρνουν συνθήκες Μεσαίωνα στα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Το μεγάλο κεφάλαιο, η κυβέρνηση, η ΕΕ προχωρούν σε ένα καλά σχεδιασμένο και προμελετημένο έγκλημα, στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Όσο περνούν οι μέρες οργιάζει ακόμα περισσότερο η προπαγάνδα τους, προκειμένου να “πείσουν” τον λαό για την αναγκαιότητα των νέων βάρβαρων αντιασφαλιστικών μέτρων. Οι εκβιασμοί, τα διλήμματα και οι δηλώσεις που εστιάζουν στη διάσωση δήθεν του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος, φέρνουν νέο οδοστρωτήρα μέτρων που στην ουσία διαλύουν και τα τελευταία εναπομείναντα κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα!

Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού τις επόμενες μέρες, φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές, φέρνει νέα φοροκαταιγίδα, χαράσσει το δρόμο για σαρωτικά χτυπήματα συνολικά στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

Ετοιμάζονται για το τελειωτικό χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μετά τις ρυθμίσεις για τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου έβαλαν μπροστά τα σχέδια για:

Δραστική μείωση των συντάξεων στα όρια του επιδόματος φτώχειας.

Αλλάζουν τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης.

Συνδέουν τις εισφορές με το εισόδημα, διαλύοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, με στόχο την παραπέρα μείωση της σύνταξης και τη δραστική μείωση της κρατικής συμμετοχής.

Ετοιμάζονται να παραδώσουν την ασφάλιση στους γύπες των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών που ήδη το α’ εξάμηνο του 2015 είχαν τζίρο 2 δισ. ευρώ.

Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση. Όχι στη νέα επιδρομή.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να μη συμβιβαστούν με την κατάργηση των δικαιωμάτων τους, να μην αρκεστούν στα ελάχιστα, μαζικά και οργανωμένα να αποκρούσουμε την επίθεση.

Με δυνατή Λαϊκή Συμμαχία, με τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους και εμποροβιοτέχνες, με τη νεολαία και τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή, μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000€.

Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στην Ρωσία κ.ά). Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους, την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών, όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.

Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μήνυση Αλεξίας Μπακογιάννη κατά Στέφανου Χίου: «Με απείλησε ότι θα με χτυπήσει με μπουκάλι»

Μήνυση για απειλή, εξύβριση και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατέθεσε η Αλεξία...

Κρήτη-Επιδοτήσεις: “Ανάσταση” για χιλιάδες αγρότες

Ανάσταση για χιλιάδες αγρότες της Κρήτης καθώς ξεκινούν από...

Συνάντηση Δαφέρμου με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων

Την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων συνάντησε η υποψήφια...