15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η επίπτωση της πανδημίας στην ζήτηση στα Aibnb – Ο αριθμός των ενεργών κατοικιών προς μίσθωση στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Μετά την έκρηξη των μισθώσεων τύπου Airbnb, η ζήτηση μειώθηκε αισθητά λόγω Covid.

Ωστόσο, η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων φαίνεται ότι αναθέρμανε τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι ο CEO της Airbnb, Μπράιαν Τσέσκι, μιλώντας στο CNN Business, τόνισε ότι οι αλλαγές που έφερε η πανδημία στα ταξίδια είναι ανάλογες με εκείνες που έφεραν οι αεροπορικές πτήσεις στη ζωή των ανθρώπων. «Όταν μένεις κάπου για πάνω από έναν μήνα, τότε δεν μπορείς να πεις πως ταξιδεύεις», επανέλαβε ο Μ.Τσέσκι, αποκαλύπτοντας ότι 1 στους 4 πελάτες της Airbnb αναζητά πλέον μόνιμη διαμονή και όχι απλά ταξίδια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τηλεργασία έχει συμβάλει καθοριστικά σε αυτή την τάση, καθώς ειδικά οι νέοι εργαζόμενοι δεν θέλουν να κλείνονται σε ένα γραφείο και προτιμούν να δουλεύουν εξ αποστάσεως από μέρη, που τους ελκύουν.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελληνικών Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων, αυξημένη είναι η ζήτηση για πολυτελή διαμονή, γεγονός που αποδίδεται στα υψηλά επίπεδα αποταμιεύσεων των νοικοκυριών λόγω των συνεχών lockdown.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ζήτηση για πολυτελή καταλύματα έχει ανακάμψει στο 87% των επιπέδων του 2019 τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Η ζήτηση για χαμηλού προϋπολογισμού μόνιμη διαμονή έχει ανακάμψει μόλις στο 51%. Οι κρατήσεις για διαμονή σε μοναδικά καταλύματα ή κάστρα στην Ιταλία και Ισπανία αυξήθηκαν κατά 94% τους τέσσερις μήνες έως τα τέλη Απριλίου 2021 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

Στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής αυτές οι δύο τάσεις δεν έχουν αποτυπωθεί στην πράξη. Στην Αθήνα υπάρχουν 7.008 ενεργές κατοικίες προς μίσθωση, στη Μύκονο 2.851, στη Σαντορίνη 3.549, στην Πάρο 2.086, στην Κρήτη 16.854, στην Κέρκυρα 5.694, στη Ρόδο 3.126.

lifo.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ