16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η επίσκεψη Ομπάμα και ο απολογισμός

Ημερομηνία:

Γράφει η Ροδάνθη Κουμή

 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ διάλεξε λίγο πριν το τέλος της θητείας του να κάνει μια επίσκεψη σε μια μικρή και χρεωκοπημένη χώρα, την χώρα μας.

Θα αναρωτιέται κάποιος γιατί διάλεξε αυτή την στιγμή και όχι κάποια άλλη στιγμή πριν μερικά χρόνια που θα μπορούσε να έρθει και να βοηθήσει, έτσι ώστε τώρα να μην ήμασταν κάτω από την γερμανική μπότα για τρίτη φορά.

Το έκανε γιατί τώρα κατάλαβε την άνοδο της ακροδεξιάς και τον λαϊκισμό;

Το έκανε γιατί δεν περίμενε από ένα φανατικό λαϊκιστή παρόλα τα εκατομμύρια του να βγει πρόεδρος των ΗΠΑ και λέγοντας πρόεδρος εννοώ τον Τράμπ;

Για να δούμε έναν προς έναν τους λόγους που το έκανε τώρα και όχι πριν από κάποια χρόνια:

Η Αμερική πριν μερικά χρόνια εξάντλησε πάνω στο πειραματόζωο που λέγεται Ελλάδα την πολιτική λιτότητας για να εξασφαλίσει τα δικά της νώτα και τα νώτα των Γερμανικών τραπεζών.Πίστεψαν ότι εις βάρος ενός λάου θα σωζόταν η δική τους τρισάθλια οικονομία και η οικονομία της Γερμανίας που ούτος ή άλλως δεν αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα.

To γιατί επέλεξε σκόπιμα πιστεύω να επισκεφτεί τώρα την Ελλάδα είναι απλό.

Πρώτον γιατί δεν περίμενε νέο πρόεδρο των ΗΠΑ ένα ακροδεξιό.

Δεύτερον είδε ότι το πείραμα απέτυχε εις βάρος μας.

Τρίτον γιατί θέλει να σώσει ακόμα όσο μπορεί την εικόνα του καλού και του αγαπητού προέδρου και τέταρτον και τελευταίο και πιο σημαντικό είναι γιατί βλέπει την άνοδο ακροδεξιών δυνάμεων και στην χώρα του, αλλά και στην Ευρώπη.

Βλέπει ότι οι πολιτικές λιτότητας ,αστάθειας της οικονομίας και εξαθλίωσης των λαών μόνο ένα αποτέλεσμα μπορεί να έχει: ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Και στην συγκεκριμένη περίπτωση τα έκανε που τα έκανε σαλάτα μαζί με τους Eυρωπαίους ηγέτες εις βάρος μια μικρής χώρας , αλλά επ ουδενεί δεν θέλει να μείνει στην ιστορία ως φασίστας ιστορία θέλει να τον γράψει ως ένας δημοκρατικό πρόεδρο που ακολούθησε τα βήματα της πραγματικής δημοκρατίας όπως την όρισε ο Σόλωνας.

"google ad"

Δεν είναι κακή στιγμή ,δεν θα μπορούσε να είναι κακή στιγμή αλλά δεν γίνεται να είναι και καλή στιγμή. Διότι στον ορίζοντα αναφαίνεται ένας άλλος Τράμπ που ακούει στο όνομα Σόιμπλε. Και αυτός είναι ακόμα χειρότερος .Η παράνοια του είναι μεγάλη και σοβαρή.

Όποτε το αποτέλεσμα της επισκέψεως θα κριθεί στα σαλόνια της Γερμανίας .Η τύχη της Ελλάδας ξανά στα χέρια της Γερμανίας.

Ο Ομπάμα θα πει λοιπόν την τελευταία λέξη; Ή ο Σόιμπλε; Θα δείξει!

Κρατάμε όμως εμείς τα θετικά που είναι η επίσκεψη στην χώρα μας, δεν αναμασάμε σαν καραμέλες αν ήταν τα αγγλικά του Τσίπρα σωστά ή όχι ή αν φορούσε γραβάτα ή αν μιλούσε στον ενικό με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ γιατί όλα αυτά θυμίζουν κατιναριό και μάλιστα μεγάλο.

Μένει να δούμε τις εξελίξεις και έπειτα μιλάμε!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...