20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς εκφράζει την αντίθεσή της στην εμπλοκή της Σούδας

Ημερομηνία:

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου καλεί τους

“Ηρακλειώτες αγω­νι­στές του αντιιμπεριαλι­στι­κού φι­λει­ρη­νι­κού κι­νή­μα­τος να τιμήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα 130 χρόνια από την αιματηρή πρωτομαγιά του ΣΙΚΑΓΟ συμμετέχοντας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ελευθερίας, Κυριακή 8 του Μάη ώρα 10 πμ

1886-2016

Πέρασαν 130 χρόνια και όχι μόνο το 8ωρο έχει καταστρατηγηθεί αλλά και στοιχειώδη δικαιώματα, κατακτημένα με βουνά αγώνες και θάλασσες αίμα αμφισβητούνται. Και δεν θα ξεκολλήσει ο τροχός της Ιστορίας από τη λάσπη της σιωπής όσο οι λαοί μένουν άπραγοι θεατές σε ένα έργο που αφορά τη νέα σύγχρονη σκλαβιά τους.

Όσα επι­τάσ­σουν οι ανά­γκες και τα συμ­φέ­ρο­ντα του με­γά­λου κε­φα­λαί­ου η συγκυβέρνη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ – ΑΝΕΛ τα κάνει πράξη.

Έτσι μαζί με την κλιμάκωση της αντι­λαϊ­κής της πο­λι­τι­κής, ταυ­τό­χρο­να βα­θαί­νει την εμπλο­κή της χώρας μας στους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπε­ρια­λι­στών με έμ­φα­ση στην περιοχή της Μεσογείου, με τον επαπειλούμενο πόλεμο εναντίον της Λιβύης, με πρόσχημα το Ισλαμικό Κράτος.

Δεν επιλέγεται τυχαία η Μεσόγειος ως το πεδίο των νέων συγκρούσεων. Είναι το σταυροδρόμι πλού­σιων ενερ­γεια­κών πόρων, ενερ­γεια­κών δρό­μων και θα­λάσ­σιων δι­αύ­λων στρα­τη­γι­κής ση­μασί­ας για τα μο­νο­πώ­λια.

Σε μια τέτοια περίπτωση η βάση της Σούδας αποκτά ιδιαίτερη αξία για τους σχεδιασμούς των Αμερικανών και Ευρωπαίων Ιμπεριαλιστών και γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη ως μαγνήτης ολέθρου για τον Κρητικό και Ελληνικό Λαό  καθιστώντας τον την ίδια στιγμή συνένοχο για το σχεδιαζόμενο έγκλημα εναντίον των γειτόνων λαών.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου καλεί τους Ηρακλειώτες να συμμετάσχουν με το ΠΑΜΕ στο γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 8 του Μάη εκφράζοντας την αντίθεση τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, την αντίθεση τους  στην εμπλοκή της Πατρίδας μας  στα δολοφονικά σχέδια ΝΑΤΟ-ΗΠΑ- ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

Να αγωνιστούμε για την επιτυχία της πανελλαδικής 48ωρης απεργίας”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...