16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Η επόμενη… μέρα

Ημερομηνία:

Ποια Ευρώπη Θέλουμε; Ποιο είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας;

Γράφει ο Βαγγέλης Πάλλας
δημοσιογράφος ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις 25 Μαΐου ψηφίσαμε για το μέλλον της Ε.Ε., αλλά και το μέλλον της Ελλάδας.

Σε ένα περιβάλλον που η Ευρωπαϊκή ιδέα δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ, με τις ευρωσκεπτιστικές και αντιευρωπαϊκές δυνάμεις να κερδίζουν συνεχώς έδαφος, ψηφίσαμε με γνώμονα την συνοχή και όχι μόνο της Ε.Ε., αλλά και την δική μας παρουσία στο Ευρωπαϊκό στερέωμα. Ταυτόχρονα όμως τέθηκε σαφές ότι εκτός από την ευρωπαϊκή ενοποίηση, δεν υπάρχει άλλη θεσμική και πολιτική πρόταση για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων.

Αλλαγή δεν θέλει μόνο η Ευρώπη, αλλά και η χώρα μας. Με στόχο την ενίσχυση της δημοκρατίας, την ενοποίηση, την κοινωνική συνοχή και περισσότερη αλληλεγγύη.

Η Ευρώπη λοιπόν πρέπει να αλλάξει όπως και η Ελλάδα. Τα προβλήματα του πολίτη (ανεργία, ακρίβεια) παραμένουν άλυτα και όσοι πίστεψαν ότι με την είσοδο των χωρών τους στην Ε.Ε. θα λυθούν τα προβλήματά τους άμεσα, μετά τον ενθουσιασμό ήρθε η απογοήτευση.

Η αλλαγή λοιπόν της σημερινής Ευρώπης επιβάλλεται και μπορεί να γίνει μια αρχή με τις εκλογές της 25 Μαΐου. Η ουτοπία ανοίγει δρόμους ελπίδας αρκετές φορές.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙΣ 25 ΜΑΙΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΠΟΘΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;

Τα αποτελέσματα των εκλογών, όπως αυτά καταγράφηκαν είναι απόδειξη της «αποκαθήλωσης του Έλληνα πολίτη, ο οποίος μη μπορώντας να αντιληφθεί την ατμόσφαιρα τρομοκρατίας που του ασκήθηκε από την συγκυβέρνηση, δεν τόλμησε να ανατρέψει την μνημονιακή κυβέρνηση, η οποία δεν υποστηρίζεται ούτε από τα κομματικά της στελέχη.

Οι πρώτες ενδείξεις περιγράφουν μια κατάσταση απώλειας του δικαιώματος αντίδρασης απέναντι στο ισχύον καθεστώς. Αφού από τις αρχές του 2015 έχει προγραμματιστεί η Βαλκανοποίηση του βιοτικού επιπέδου των ελλήνων πολιτών.

Δυστυχώς, η αποχή ήταν τεράστια και καταλυτική.

Η μόνη αξιόλογη παρουσία στις εκλογές της 25 Μαΐου ήταν και παραμένει η ριζοσπαστική αριστερά με εκφραστή τον Σύριζα μαζί με το ΚΚΕ όπου διατήρησαν τις ελπίδες του ελληνικού λαού για ανατροπή και αλλαγή της πολιτικής.

Όλη η Ευρώπη μιλά για την πρωτιά της αριστεράς και οι λαοί τους πανηγυρίζουν για την μερική αποκαθήλωση της μνημονιακής πολιτικής.

Μελανό σημείο στον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης είναι η άνοδος των ακραίων ναζιστικών φασιστικών κομμάτων (σε άλλο άρθρο θα αναλύσουμε περισσότερα) καθιστώντας στην Ελλάδα την Χρυσή Αυγή 3 κόμματα.

Οι ευρωεκλογές όχι μόνο δεν άλλαξαν τίποτε, αλλά επιτρέπουν την ίδια διαχείριση της προηγούμενης πενταετίας μιας κατάστασης λιτότητας – ανεργίας αφόρητης για τους λαούς του νότου. Σε ένα αγώνα υπάρχουν 2 οι απερχόμενοι και αυτοί που έρχονται είναι η αριστερά..

"google ad"

Καλωσόρισες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ευάγγελος Πάλλας
Ο Ευάγγελος Πάλλας είναι δημοσιογράφος ΙFJ. Ασχολείται κυρίως με κοινωνικά και πολιτικά θέματα, παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, και συγκεντρώνει ειδήσεις για ιστορικά θέματα - μνήμης, μειονότητες, roma, ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, ιατρικά θέματα. Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πάλλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έμαθε να διαβάζει, να γράφει, να σκέφτεται, να μιλά, να αντιδρά, με τούτα τα όπλα πορεύεται στη ζωή. Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...