27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Η επόμενη μέρα

Ημερομηνία:

Του Σάκη Κουβάτσου

Σε λίγες ημέρες θα διεξαχθούν οι εκλογές οι οποίες θα αναδείξουν (;) την νέα κυβέρνηση.

Στις εκλογές αυτές το ΚΑΠ – Σπίθα δεν παίρνει μέρος.

Οι προσπάθειες μας για την συγκρότηση του πανεθνικού παλλαϊκού μετώπου δεν ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και η μεμονωμένη κάθοδος δεν είχε νόημα σε αυτή τη χρονική στιγμή για το ΚΑΠ-Σπίθα. Είναι άλλωστε γνωστή η θέση μας ότι τις εκλογές το ΚΑΠ-Σπίθα δεν τις αντιμετωπίζει όπως οι πολιτικοί σχηματισμοί που μετέχουν στο σύστημα εξουσίας. Εμείς πιστεύουμε στην ρήξη και ανατροπή του σάπιου αυτού συστήματος που έφερε την χώρα μας σε αυτή την κρίσιμη θέση.
Η προσπάθεια συγκρότησης του Ε.ΛΑ.Δ.Α. δεν έφερε δυστυχώς το προσδοκώμενο αποτέλεσμα για δύο λόγους. Ο ένας ήταν ότι δεν είχαν όλοι οι φορείς που συνεργάστηκαν σε αυτή τη προσπάθεια τον ίδιο στόχο  και ο δεύτερος  ήταν ότι ακόμη και όσοι είχαν τους ίδιους στόχους, δεν είχαν την αναγκαία οργανωτική δομή για να προχωρήσουν συγκροτημένα στο επόμενο βήμα.

Τα αποτελέσματα των εκλογών δυστυχώς προβλέπεται  (θα ήταν ευχής έργον να διαψευστώ) ότι θα οδηγήσουν και πάλι σε αδιέξοδο  και θα επέλθει νέα επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης του λαού μας.
Η θέση μας, ότι μόνη λύση ήταν η ενότητα των δυνάμεων που αντιστέκονται στην τρόικα και της εξάρτηση θα επιβεβαιωθεί και ο λαός μας θα αναγνωρίσει ότι σωστά είχαμε εντοπίσει την ανάγκη της συγκρότησης του Πανεθνικού Παλλαϊκού Μετώπου, όπως άλλωστε έχουν επιβεβαιωθεί όλες οι επισημάνσεις που είχαμε πρώτοι κάνει για τα μνημόνια, την εκχώρηση της λαϊκής κυριαρχίας της χώρας στους δανειστές, το αγγλικό δίκαιο και πολλά άλλα. Και τότε θα έρθει να πυκνώσει τις γραμμές του Κινήματος μας για να αγωνιστεί μαζί μας για την λύση των οξυμένων προβλημάτων της χώρας και του λαού.
Σήμερα, ο ελληνικός λαός καλείται να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει μία πολύ σκληρή επίθεση από το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τους ντόπιους υπηρέτες τους, που με χαρακτηριστική ευκολία εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία της χώρας στους πιστωτές μας. Το ΚΑΠ – Σπίθα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην εφαρμογή αυτών των πολιτικών
ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΝΥΠΑΚΟΗ

Αυτά τα 3 άλφα θα πρέπει να αποτελέσουν την πεμπτουσία της πολιτικής μας από τώρα και στο εξής.
Ο αγώνας για την ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας πρέπει να αποτελεί την σημαία του αγώνα μας γιατί σήμερα η χώρα μας βρίσκεται υπό ξένη κατοχή. Όσοι δεν το βλέπουν αυτό και κάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται την παρουσία του κ. Ράιχενμπαχ και των ελεγκτών του οδηγούνται σε λανθασμένα πολιτικά συμπεράσματα. Η ανάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας πρέπει να είναι το κορυφαίο καθήκον μας για το συμφέρον του ελληνικού λαού και της χώρας. Οι ράγες πάνω στις οποίες έχουν θέσει την χώρα, μας οδηγούν στην καταστροφή ως λαό και ως Έθνος. Αυτές οι ράγες δεν διορθώνονται. και η πορεία δεν αλλάζει κατεύθυνση αν δεν σπάσουμε κάθε είδος εξάρτησης από τους ξένους. Λύση χωρίς εθνική ανεξαρτησία δεν υπάρχει.

Μέχρι να το πετύχουμε αυτό ο αγώνας μας ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και την καταστροφή της χώρας πρέπει να είναι καθημερινός εφαρμόζοντας την αντίσταση και ανυπακοή απέναντι στο σύστημα. Θα είναι ένας σκληρός αγώνας που θα έχει σαν στόχο την ακύρωση στην πράξη κάθε απόφασης σε βάρος του λαού που θα παίρνουν οι υποταγμένες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα κυβερνήσεις.

Ανέφερα προηγουμένως ότι  το ΚΑΠ – Σπίθα δεν πιστεύει στον εξωραϊσμό του συστήματος, αλλά στην πλήρη ανατροπή του εφ’ όσον πείσουμε για αυτό την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μέσα από την συγκρότηση του Πανεθνικού Παλλαϊκού Μετώπου.

Όμως δεν βλέπουμε η συσπείρωση αυτή να γίνεται μέσα από την συνεχή εξαθλίωση του λαού μας. Δεν θεωρούμε ότι αυτό θα γίνει εφικτό μέσα από την πείνα και  τις στερήσεις ενός υπερήφανου λαού όπως είναι ο δικός μας.
Το Μέτωπο θα αναπτυχθεί μέσα από την αφύπνιση του ελληνικού λαού, την ανάπτυξη της αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών, την διαμόρφωση στην συνείδηση των ελλήνων ότι πρέπει να αντικατασταθεί το «εγώ» από το «εμείς»  και την συνειδητοποίηση της κρισιμότητας των στιγμών που περνά η χώρα.

Έτσι στον καθημερινό μας αγώνα παλεύουμε για κάθε κατοχυρωμένο κοινωνικό δικαίωμα και αντιστεκόμαστε σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου του λαού μας.  Όχι γιατί είμαστε ικανοποιημένοι με το σημερινό επίπεδο. Εμείς αγωνιζόμαστε για την βελτίωση ακόμη περισσότερο των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Μέχρι όμως να φτάσουμε στις συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να το κάνουμε, θα αγωνιζόμαστε καθημερινά ενάντια σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης.

Αγώνας σε όλα τα επίπεδα

Στα πλαίσια αυτής της μάχης πρέπει να οργανωθούμε για να είμαστε παρόντες σε κάθε μάχη ενάντια στο σύστημα, σε κάθε επίπεδο. Πρέπει να αναπτύξουμε τη δράση μας, να μαζικοποιήσουμε το Κίνημα μας. Να στήσουμε οργανώσεις σε κάθε γωνιά της χώρας  και να διαμορφώσουμε τις συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να είμαστε παρόντες και αποτελεσματικοί και κάθε μάχη που θα δοθεί τόσο σε επίπεδο αντίστασης και ανυπακοής στην εφαρμογή των μνημονίων όσο και σε επίπεδο Εργατικών Συνδικάτων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εθνικών εκλογών.

Ιδιαίτερα το θέμα των Εθνικών εκλογών πρέπει να το βλέπουμε όχι σαν προσπάθεια βελτίωσης του συστήματος αλλά ως σοβαρή προσπάθεια αντίστασης και ανυπακοής προς το σύστημα.  Πρέπει να γίνουμε τόσο ισχυροί ώστε να μπορούμε να αφαιρούμε βουλευτικές έδρες από τα κόμματα εξουσίας και να εκλέγουμε αγωνιστές που θα αναδείξουν το νέο ήθος που πρέπει να αναπτυχθεί στους Έλληνες πολίτες. Οι βουλευτές που θα εκλεγούν στο μέλλον από τις δικές μας γραμμές, πιστεύω ότι πρέπει να κάνουν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχουν κανένα κοινό σημείο με τους βουλευτές των κομμάτων του συστήματος.

Αν οι συνθήκες εντός του κοινοβουλίου δίνουν την δυνατότητα στα κόμματα εξουσίας να περνούν όποια απόφαση θέλουν οι δικοί μας βουλευτές από την πρώτη στιγμή θα πρέπει δηλώσουν ότι δεν θα έχουν καμία θέση σε μία τέτοια βουλή. Αλλά δεν θα τους χαρίσουν τις βουλευτικές έδρες. Θα αποκαλύψουν την αλήθεια στον λαό και θα κατέβουν στις πλατείες και τους καθημερινούς αγώνες  μαζί με τον λαό. Θα βρίσκονται στην πρωτοπορία των αγώνων μαζί με τον λαό και όχι μακριά του. Θα είναι οι βουλευτές του λαού και όχι του συστήματος.

"google ad"

Τα στελέχη που θα ασχοληθούν με την παρουσία του Κινήματος σε επίπεδο Βουλής δεν πρέπει να φερθούν ως  επαγγελματίες πολιτικοί. Θα διατηρούν τις εργασίες που είχαν πριν  την εκλογή τους και θα ζουν από τη δουλειά τους. Η βουλευτική αποζημίωση θα διατίθεται για τις ανάγκες του αγώνα μέχρι το τελευταίο ευρώ. Θα αποτελούν το πρότυπο του ενεργού πολίτη ο οποίος αγωνίζεται για το κοινό καλό χωρίς να προσδοκά τίποτε ως προσωπικό όφελος. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και τα στελέχη μας που θα αναδειχθούν μέσα από το εργατικό κίνημα και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Συγκρότηση της  ΕΛ.ΛΑ. Δ.Α.

Συμπερασματικά, το πρώτο καθήκον που μπαίνει σήμερα στα μέλη και τα στελέχη μας είναι να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για την διάδοση των θέσεων και των αρχών του Κινήματος. Κάθε Σπιθιστής πρέπει θα θεωρήσει ως ύψιστο προσωπικό του καθήκον  να δημιουργήσει μία νέα Σπίθα. Με τον τρόπο αυτό, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δημιουργήσουμε  Σπίθες σε όλη την επικράτεια. Στη συνέχεια πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Την υλοποίηση του βασικού μας στόχου που είναι η συγκρότηση του Πανεθνικού Παλλαϊκού Μετώπου που θα συσπειρώσει τις δυνάμεις της χώρας οι οποίες είναι αποφασισμένες να έρθουν σε ρήξη με το σημερινό κατεστημένο που βρίσκεται σε βαθιά σήψη,
Θα είναι δηλαδή η δημιουργία της ΕΛΛηνικής  ΛΑϊκής  Δημοκρατικής Αντίστασης, ακριβώς με τους άμεσους στόχους που είχαν καθοριστεί από την αρχή και οι οποίοι ήταν:
Να δημιουργήσουμε οργανώσεις σε όλη τη χώρα και σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Να καταρτίσουμε πυκνό πρόγραμμα συγκεντρώσεων και ομιλιών (περιφερειακά και κεντρικά).
Να γενικεύσουμε την Ανυπακοή σε κάθε προκλητική και ουσιαστικά παράνομη απόφαση που θίγει τους εργαζόμενους όπως είναι λ.χ. το χαράτσι και οι δημεύσεις.
Να επιδιώξουμε με κάθε τρόπο (έντυπα, αφίσες, τρυκ κλπ.) την διαφώτιση των πολιτών προσπαθώντας ταυτόχρονα να τους προτρέψουμε σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης,. Στόχος μας να μην αφήσουμε ούτε μία οικογένεια να πεινάσει.
Να υπερασπίσουμε τον κάθε πολίτη, εργαζόμενο ή άνεργο, φοιτητή, εργάτη ή αγρότη, κάθε θύμα της κυβερνητικής βίας.
Να υπερασπίσουμε με μαζικό-ενεργητικό τρόπο τον δημόσιο πλούτο της χώρας.
Να δημιουργήσουμε δίκτυο για τη διαφώτιση της διεθνούς κοινής γνώμης τόσο  με προσωπικές παρεμβάσεις όσο και με οργανωμένες συνεντεύξεις τύπου και συγκεντρώσεις, ειδικά στην Ευρώπη.
Να απευθυνθούμε σε όσους πολιτικούς δεν έχουν συμβιβαστεί. Στους «αγανακτισμένους πολίτες». Στους ακτιβιστές. Στους ανθρώπους του Πνεύματος και της Τέχνης. Στους εργαζόμενους. Στους νέους. Η Ελλάδα του Αγώνα μπορεί να βγει από τη σημερινή της απομόνωση και να ξαναγίνει για όλη την καθηλωμένη Ευρώπη εστία έμπνευσης, Πολιτισμού και νέων οραματισμών.
Να στηλιτεύουμε με κάθε τρόπο κάθε αντιλαϊκή απόφαση και ενέργεια της κυβέρνησης αλλά και όσων την στηρίζουν. Τέλος
Να εργαστούμε συστηματικά για να βγάλουμε το Λαό στους δρόμους και να προσπαθήσουμε να οργανώσουμε ιδιαίτερα μεγάλες εκδηλώσεις παντού.

Θα είναι αγώνας δύσκολος και επίπονος. Από αυτόν όμως θα αναδειχθούν οι αυριανοί ηγέτες που θα οδηγήσουν την χώρα στην νίκη κόντρα στην εξάρτηση, για μία Ελλάδα ανεξάρτητη με Έλληνες που θα αγωνίζονται εμφορούμενοι από τις ιδέες της Πατριωτικής Αναγέννησης με τελικό στόχο τη Λαϊκή Κυριαρχία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...