25.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Η ΕΣΗΕΠΗΝ για την εισβολή στην ΕΡΤ

Ημερομηνία:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή δυνάμεων της Αστυνομίας στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Η εισβολή δυνάμεων καταστολής σε δημοσιογραφικούς χώρους δεν έχει ιστορικό προηγούμενο σε κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Η σημερινή ενέργεια της Κυβέρνησης, αποτελεί το επιστέγασμα της εκτροπής που σημειώθηκε την 11η Ιουνίου και στρέφεται ευθέως κατά των θεμελιωδών αρχών της Δημοκρατίας.

Αλλοιώνει βάναυσα το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος, συγκρούεται με την ίδια την κοινωνία. Η όποια επίκληση νομιμότητας είναι ψευδής, κενή περιεχομένου, αλλά κυρίως επικίνδυνη για τους πολίτες. Η άσκηση ισχύος, η επιβολή της άποψης του ισχυρού, η διασταλτική ερμηνεία του Συντάγματος, δεν είχε, δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την Δημοκρατία. Η ελευθεριότητα της εξουσίας, είναι ορκισμένος εχθρός της ελευθερίας ατόμου και συνόλου.

Η Ένωση Συντακτών σε συντονισμό με τις αδελφές Ενώσεις και την ΠΟΕΣΥ, καλεί τους δημοσιογράφους να αντισταθούν στην λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και να μετάσχουν στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας τα οποία διοργανώνονται σε όλη την χώρα

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ