17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η εταιρία Escargot de Crete θα εκπροσωπήσει την Κρήτη στην TBEX

Ημερομηνία:

Η εταιρία παραγωγής, συσκευασίας και εμπορίας σαλιγκαριών Escargot de Crete (ESC) επιλέχθηκε από το περιοδικό Αθηνόραμα ως μία από τις 20 ελληνικές εταιρείες τροφίμων που θα εκπροσωπήσει την Κρήτη στην εκδήλωση TBEX που διεξάγεται τον Νοέμβριο στην Αθήνα. Μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια η Escargot de Crete (ESC) ανέπτυξε την πρώτη εταιρεία καθετοποιημένης παραγωγής, συσκευασίας και εμπορίας στην Ελλάδα. Αυτή η μοναδική γεωργική εγκατάσταση έχει την υψηλότερη παραγωγική ικανότητα ανά τ.μ σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η υγιεινή και η ευεξία των σαλιγκαριών είναι ουσιώδεις και για αυτό η ESC ακολουθεί τις αρχές όχι μόνο της βιολογικής αλλά και της βιοδυναμικής καλλιέργειας.

Ο Δρ. Κιαγιάς είναι ο άνθρωπος πίσω από το αξιοσημείωτο νέο αυτό τρόφιμο, το οποίο έχει δημιουργήσει ενθουσιασμό με τις δυνατότητες του στον κόσμο της διεθνούς γαστρονομίας. Μετά από χρόνια έρευνας με πτυχίο φυσικής και διδακτορικό στην ιατρική, ο Δρ Κιαγιάς δημιούργησε μια γαστρονομική πρωτοτυπία με τα προϊόντα της Escargot de Crete.

«Το φιλέτο είναι το αγνότερο και το καθαρότερο που διατίθεται στον κόσμο. Δεν υπάρχει άλλο φιλέτο στον κόσμο αυτής της ποιότητας που να παραδίδεται σε συντηρητικά από Κρητικό Παρθένο Ελαιόλαδο και αυτός είναι ο λόγος που ανοίγουμε νέους ορίζοντες στον κόσμο των γκουρμέ τροφίμων. Δημιουργήσαμε την παγκόσμια και γαστρονομική πρωτιά με την γκουρμέ ποικιλία μας», δηλώνει ο Δρ. Κιαγιάς.

Ο έλεγχος της ποιότητας και η διαδικασία της τυποποίησης εξασφαλίζουν ένα σταθερό προϊόν που δημιούργησε τη «νέα ξανθιά» ποιότητα της ESC, που δεν είχε παραχθεί ποτέ από την ποικιλία  Helix Aspersa. Οι επιπτώσεις δεν είναι μόνο στο χρώμα αλλά στο ότι δίνουν στα σαλιγκάρια μια πλούσια και υγιεινή δίαιτα μέσω μιας ειδικά καλλιεργημένης «φλούδας» και παρακολουθούνται καθημερινά εξασφαλίζοντας την εξέχουσα γεύση τους που από κάποιους χαρακτηρίζεται ως εναλλακτική στις τρούφες.

Τέσσερις ποικιλίες είναι διαθέσιμες, όλες σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τα πιο αρωματικά βότανα. Σκόρδο και λεμόνι  προσφέρονται για πρώτη φορά σε μια συνταγή έτοιμη για σερβίρισμα.

Αποδέκτης πολλών βραβεύσεων, η εταιρεία ESC εξελίσσεται σε «εκλεκτό γκουρμέ φαγητό» για όλους. Πέρυσι κέρδισε το «Βραβείο Καινοτομίας» του Μαρινόπουλου.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.escargotdecrete.com/gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...