Η ευρωπαϊκή τραπεζική αρχή ζητά πλειστηριασμούς ανεξαρτήτως ποσού, κι εμείς ασχολούμαστε με εναέρια τρένα

Είναι μερικές σε αυτή τη χώρα να τρελαίνεσαι.

Την ίδια ημέρα που η επικεφαλής της ευρωπαϊκής τραπεζικής αρχής (SSM) Ντανιέλ Νουί και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ σε ενημερωτική συνάντηση με τους Ελληνες τραπεζίτες διατύπωσαν σε αυστηρούς τόνους την εντολή προς τις ελληνικές τράπεζες να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς ανεξαρτήτως του ύψους του μη εξυπηρετούμενου δανείου εδώ ασχολούμαστε με ιστορίες με εναέρια τρένα και τη σύγκρουση παρουσιάστριας μεσημεριανής εκπομπής με τον Λαζόπουλο επειδή δεν ήρθε στην εκπομπή της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η είδηση για τις πιέσεις της ευρωπαϊκής τραπεζικής αρχής αντιμετωπίστηκαν με αδιαφορία από την πλειοψηφία των πολιτών συγκεντρώνοντας ελάχιστο ενδιαφέρον, λες και δεν αφορά ένα σημαντικό κομμάτι συμπολιτών μας που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να πεταχθεί έξω από το σπίτι του.

Την ίδια στιγμή σαρώνει το διαδίκτυο μία είδηση για μία εταιρεία αμφιβόλου αξιοπιστίας που υπόσχεται ότι θα φτιάξει εναέρια τρένα στην Κρήτη τη στιγμή που η τεχνολογία που προωθεί δεν έχει εφαρμοστεί παρά μόνο σε μήκος 150 μέτρων ενώ έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες από επίσημες αρχές κρατών για απάτη. Και όλα αυτά, χωρις να βρεθεί ένας δημοσιογράφος σε όλη την Ελλάδα να κάνει το αυτονόητο, να ελέγξει πόσο έχουν βάση αυτά που αναφέρει η εταιρεία ώστε να μη διασπείρει ανακρίβειες που δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις!

Η άλλη είδηση της ημέρας είναι η σύγκρουση της καθόλα αγαπητής παρουσιάστριας της εκπομπής “Στο Κόκκινο” κ. Γωγώ Καληδονάκη με τον ηθοποιό κ. Λάκη Λαζόπουλο. Εδώ, πρόκειται για ένα πραγματικό γεγονός. Όμως, δίχως να φταίνε οι πρωταγωνιστές του γεγονότος,  είναι δυνατόν να μονοπωλεί σχεδόν το πανελλαδικό ενδιαφέρον η συγκεκριμένη είδηση περί της δυσαρέσκειας της τηλεπαρουσιάστριας όταν την ίδια στιγμή συμβαίνουν τόσο και τόσα σημαντικά γύρω μας;

Είναι τελικά το μόνο κριτήριο του τι είναι σημαντικό το κατά πόσο πουλάει στον κόσμο; Eίναι αληθινό μόνο το “viral”; Και τι γίνεται όταν η πολιτική κινείται σύμφωνα με την κίνηση που ορίζει η δυνατότητα ταχείας μετάδοσης και αναπαραγωγής μίας είδησης; Όταν πολίτες απειλούνται με έξωση από τα σπίτια τους και εμείς ασχολούμαστε με εναέρια τρένα;