20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Ζωή διόρισε στην Επιτροπή Βαρουφάκη και Βαλαβάνη για να εξετάσουν τον Στουρνάρα

Ημερομηνία:

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να εκπροσωπούνται αναλογικά και ισότιμα όλα τα κόμματα.

Απαρτία δεν υπήρξε ούτε σήμερα, με αποτέλεσμα η Πρόεδρος της Βουλής να ανακοινώσει ότι η συνεδρίαση θα αναβληθεί για να διεξαχθεί εκ νέου σήμερα. Η Επιτροπή αποτελείται πλέον από 20 μέλη. Από τον ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν οι Όλγα Γεροβασίλη (που έγινε Υπουργός), και οι Θανάσης Πετράκος και Ραχήλ Μακρή που πήγαν στη Λαϊκή Ενότητα. Στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προστίθενται από την Πρόεδρο της Βουλής οι Νάντια Βαλαβάνη, Γιάνης Βαρουφάκης και Βασίλης Χατζηλάμπρου ενώ στη θέση του Βουλευτή της ΝΔ που πρέπει να προστεθεί για την αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων τοποθετήθηκε η Νίκη Κεραμέως.

Την Τρίτη η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να της δοθούν τα νέα ονόματα, αλλά επειδή τα δύο κόμματα δεν ανταποκρίθηκαν αξιοποίησε το άρθρο 29 παρ. 5 του Κανονισμού της Βουλής που της δίνει την δυνατότητα να διορίζει εκείνη τα μέλη ως Πρόεδρος της Βουλής.

Από τα νέα μέλη της Επιτροπής συμμετείχε μόνο ο Β. Χατζηλάμπρου. Ακόμη συμμετείχαν πλην της Προέδρου της Βουλής, η Ρ. Μακρή και ο Θ. Κώτσιας (στη θέση του Θ. Πετράκου). Αν όμως στη δεύτερη συνεδρίαση που θα γίνει σήμερα προσέλθει ακόμη ένας Βουλευτής θα υπάρξει απαρτία και η Επιτροπή θα μπορεί να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και να καλέσει τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ως μάρτυρα για το σκάνδαλο της SIEMENS, ακόμη και με βίαια προσαγωγή του.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα παραβιάσει δύο φορές το Σύνταγμα επειδή δεν προτίθεται να συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών και να προσπαθήσει να διαπιστώσει αν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό αποτελεί αντισυνταγματική δράση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Καλώ τον Πρόεδρο να πάψει την αντισυνταγματική συμπεριφορά και δράση». Κάλεσε τον Προκόπη Παυλόπουλο «να μην επιχειρήσει να δώσει ανισότιμο πλεονέκτημα σε εκείνους που συμπράττουν στην κατάλυση της Βουλής και της Δημοκρατίας».

koutipandoras.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...